// Zorg algemeen

coronaire spasme en nu ?

Mijn naam is en ben 53 jaar altijd kerngezond sport veel leef en eet gezond in het verleden wel gerooktvanaf 8 juli last gekregen van pijn op de borst wat binnen een paar minuten weg trok kreeg het onder het trainen maar ook s'nachts of in rust 23 juli naar de 1ste hulp in Den Haag Haga ziekenhuis en ….. ik zal het kort houden diagnose coronaire spasme uh ? Kransslagader verkrampt en sluit zich af uit ecg blijkt dat het aan de voorkant van m'n hart zit ecg laat bij zo'n aanval volgens de cardioloog een levenbedreigend vt zien inclusief crash car standby dus aan de medicijnen bloedverdunners amlodopine en promocard vaatverwijderaars plus het bekende spuitje onder de tong hielp allemaal goed tot de 3e dag thuis weer een aanval zo'n aanval kan ik goed aan word niet duizelig niet zweten raak ook niet in paniek of zo maar moet het wel serieus nemen is mij op het hart gedrukt dus andere medicijnen adalat ipv amlodupine en een icd die de oorzaak niet weg neemt maar als het hart ermee stopt krijg ik een shock pff dat vond ik wel rigoureus omdat je ook best wat dingen moet laten dus 2e opinie in umc utrecht zelfde verhaal dus nu icd +medicijnen maar blijf een onbevredigend gevoel houden ben nu een week thuis en toch weer een aanvaltje gehad was ik snel bij spuit onder de tong helpt goed icd staat zo afgesteld dat ik alle tijd krijg om te herstellen Zijn er mensen die ook zoiets hebben ? Of een andere behandeling hebben gehad?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • B G avatar
  . Ik ben en ik heb eind april ook een (in totaal 5) heftige aanval(len) gehad en ook bij mij werd coronaire spasmen vastgesteld. Thuis kreeg ik er twee, vlak achter elkaar, maar toen wist ik nog niet wat ik had, ik dacht aan reflux van mijn maag, maar toen bij de 2de kreeg ik ook een erge pijnlijke l.arm dus met ambulance naar UMCG. Toen ik daar op de brancard lag te wachten op een arts kreeg ik weer een hele heftige en toen kwamen ze van alle kanten aangehold met crashkar en moest mijn hart weer gereanimeerd worden en nadat ik al een week in het zh had gelegen en allerlei onderzoeken de revue gepasseerd waren kreeg ik tijdens een wandeling op de gang vd afdeling weer een! Verder kan ik kort zijn, linker hartkamer is de boosdoener, krijg nipedifine daarvoor en geen hartproblemen meer gehad. Heb wel een ICDkastje gekregen. Verder krijg ik plastabletten voor mn oedeembenen (bijwerking vd nipe). Ik was in het begin ook erg onzeker en bang, maar daar heb ik nu geen last meer van en ik kan weer lekker in mn autootje overal heen tuffen, ik ben 63 jaar. Ik wens je succes voor de komende tijd en geniet van elke dag!! Namaste.

  0
 • M v avatar
  Ook bij mij, vrouw van 60 jr, is vorige maand de diagnose coronaire spasmen, c.q. Prinzmetal angina pectoris, vastgesteld. Op "vraag het ons" heb ik mijn vragen hierover gesteld en antwoord gekregen van de cardioloog . Ik weet niet of je dit al gelezen hebt. Ook ik zou graag ervaringen willen horen van lotgenoten want het schijnt vrij zeldzaam te zijn. Ik zet vandaag mijn vraag op het forum.

  0
 • F S avatar
  Dank je wel voor je verhaal. Je vraagt eigenlijk om reactie van lotgenoten dus ik wil voorstellen dat je je vehaal op het forum plaats.Heel veel sterkte en ik hoop dat je steun vindt op dit platform

  0

Je moet Inloggen om te reageren