// Zorg algemeen

Controle aorta

In maart 2014 bleek mijn aorta in een jaar gegroeid te zijn van 3,6 cm naar 4,3 cm. Ik zou een jaar later wel opgeroepen worden voor een nieuwe contrôle. Nu ben ik uitgenodigd voor een fietstest voor het hart. Krijg geen scan van de aorta omdat de cardioloog dit niet nodig vindt, omdat ik niet in de gevarenzone zit en de aorta niet verontrustend groeit. Waar kan dit op gebaseerd zijn? Als hij vorig jaar 7 mm groeide,, waarom zou dat niet weer gebeurd kunnen zijn? Kunt u mij raden?
In okt 2012 een hartinfarct gehad. Bij contrôle werden ook een lekkende hartklep en een verwijde aorta geconstateerd. De aorta op de plek waar hij “ uit het hart” komt.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Zonder de twee onderzoeken zelf te hebben beoordeeld is een antwoord moeilijk. Wer de aorta, op dezelfde plek en met dezelfde techniek gemeten, in één jaar tijd 7 mm groeit bestaat er zeker een reden om dit binnen 6 maanden nogmaals te controleren. U kunt eens met uw cardioloog overleggen wat de reden is dat dit niet hoeft: wellicht is er bij de voorgaande twee metingen niet voldaan aan de voorwaarden uit de eerste regel van dit antwoord?

    0

Je moet Inloggen om te reageren