// Zorg algemeen

Complicaties na operatie aan aortaklep en aneurysma

Hallo,

Een familid is 2 weken geleden bij jullie geopereerd aan een aneurysma van de aorta (er is een stuk vervangen tussen het hart en de bocht) en zijn aortaklep is gerepareerd. Uiteraard weet ik de precieze diagnose niet want ik kom niet uit de gezondheidszorg. Nu heeft hij al sinds de operatie koorts waar men maar niet achter komt wat dit veroorzaakt. Ook heeft hij hartritmestoornissen.

Hoe werkt onderzoek/behandeling bij dit soort combinatie ingrepen (of hoe dat ook heet in het jargon)? Is er iemand die verantwoordelijk is voor een multidisciplinair team of gaat iedere specialist voor zijn/haar eigen vakgebied? Als je als leek zoekt naar informatie dan krijg je info over óf de hartklep, óf de aorta, óf hartritmestoornissen. Wordt dit als combinatie benaderd (en - en - en) of worden het per ingreep/probleem benaderd (of - of - of)?

Wie of wat zou hierbij kunnen helpen? Ik maak me op zich niet direct grote zorgen maar het lijkt nu zo uitzichtloos voor de komende periode. Vanuit mijn eigen vakgebied weet ik hoe moeilijk de dagelijkse praktijk is van multidisciplinaire teams met dito probleemstellingen. Vandaar mijn wellicht ongepaste vraag.

Alvast bedankt voor de moeite!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    Geachte meneer/mevrouw,Ik vermoed dat uw familielid een operatie heeft ondergaan: dit is een aortaklep sparende operatie met tevens het vervangen van de te wijde aorta. De indicatie hiervoor wordt door een multidisciplinair team besproken, de nazorg ook. Ik vermoed dat uw familielid postoperatief als complicatie hartritmestoornissen heeft gekregen, een veel voorkomende complicatie na een hartoperatie. Dit wordt meestal met medicijnen behandeld (soms een electro-shock) en gaat bijna altijd weer over. Postoperatief koorts is een vervelende complicatie en kan vele oorzaken hebben. Ik neem aan dat de artsen die uw familielid behandelen dit zorgvuldig zullen doen.Veel succes van , hartlongchirurg Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy