// Zorg algemeen

Complex

Dankjewel dat jullie dit platform aanbieden. Ik zit in een vervelende situatie. Ik durf de medicijn Trileptal niet te slikken die mijn neuroloog onlangs heeft voorgeschreven. Dit omdat mijn huidige anti-epilpetica niet voldoende bescherming bied tegen tonisch-clonische aanvallen en bijna dagelijkse korte partiele aanvallen. Naast dit ben ik ook onder behandeling bij een cardioloog. Omdat het een maand duurd voor ik diegene kan spreken probeer ik het op deze manier. Een jaar geleden kwam uit de MRI het volgende naar voren; hart akinesie basaal inferior met wandverdunning (2 plekken) en septale delayed enhancement. 10 jaar geleden ben ik geholpen aan wpw-syndroom doormiddel van ablatie. Ook heb ik een lichte verdikking in het hart. Dat komt waarschijnlijk omdat ik jaren lang met een hele hoge bloeddruk heb geleefd. Nog geen jaar geleden is er bij mij ook korte hartvibraties ontdekt hiervoor slik ik metroprolol. Omdat ik van nature een lage pols heb mag ik niet meer dan 25 mg slikken (s'nachts pols van 35 en overdag 42). Als ik naar de bijwerkingen kijk van het medicijn Trileptal die onder het kopje zeldzaam staan (het krijgen van hoge/ lage pols, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk waarvoor ik nu ook medicijnen slik) durf ik er niet mee te beginnen. Neuroloog geeft aan dat ik mij er niet druk om moet maken. Dat doe ik wel, stel ik mij aan? Is het handig om op de oordeel van een cardioloog te wachten? Alvast bedankt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Over Uw specifieke situatie kan ik geen advies geven, omdat ik niet Uw eigen cardioloog ben. Algemeen: In principe hoef je niet zo bang te zijn voor een wat langzamere hartslag bij betablokkers, en een hartslag van 35 in de nacht, of 42 overdag in rust, is heel normaal. Het hart gaat niet zomaar stil staan.In Uw geval lijkt mij dat U de trileptal gewoon kunt proberen, maar bespreek het de volgende keer ook even met Uw eigen cardioloog. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy