// Zorg algemeen

cluster extrasystolen

Ik weet al sinds een jaar dat ik last heb van extrasystolen vanuit mijn hartkamer. Echter sinds een week of 10 worden ze steeds erger. De huisarts wijdt het aan stress, zou kunnen ik maak me erg druk over de overslagen.

Nu heb ik sinds kort last van cluster extrasystolen 5/6 achter elkaar en dan weer een normaal hartritme. Ik heb begrepen dat deze wel kwaad kunnen. Is dat zo en kunnen deze extrasystolen inderdaad uitmonden in een gevaarlijke kamerfibrilleren.

Doordat ik zo angstig ben wordt het alleen maar erger en ik voel me door die overslagen ook vaak licht in mijn hoofd en heb last van een brok in mijn keel. Af en toe heb ik nu ook dat mijn hart ineens een paar seconden op hol slaat.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Als u zo ongerust bent, dan adviseer ik u om uw cardioloog te raadplegen. Voor 100% geruststelling in uw specifieke geval, met de 5 overslagen achter elkaar, is meer medische informatie noodzakelijk; ook is het nodig om het ECG goed te beoordelen. Kamerfibrilleren ontstaat niet zomaar. Als een cardioloog uw hart al eerder heeft onderzocht, en alles was in orde, dan is er geen reden voor zorg. Maar, voor 100% zekerheid, adviseer ik u overleg met uw eigen cardioloog.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy