// Zorg algemeen

cardiovercie

Geachte heer ,

Ik ben nu ongeveer 9 jaar bekend met hartritmestoornissen. Ik heb een mini-maze operatie ondergaan en daarna 2 ablaties, jammer genoeg heeft het niet geholpen,en totaal meer dan 45 cardiovercies gehad . We proberen het nu met medicijnen onder controle te krijgen het medicijn amiodaron heb ik 4 jaar geslikt maar daar kan ik absoluut niet over. Ik zou graag nog een keer een ablatie willen ondergaan maar daar is mijn cardioloog niet zo voor , heeft u nog een oplossing ?

ik gebruik momenteel aan medicijnen ,

3x daags 80 mg sotalol

1xdaags 120 mg verapamil

1xdaags 60 mg Lixiana

2 x daags esomeprasol

1 x daags crestor

1 x daags levociterizine

met vriendelijke groeten,

A.Haan

                                                               

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Helaas is het zo dat ablaties niet altijd helpen. Als bij u, met 9 jaar boezemfibrilleren een MAZE en 2 ablaties eigenlijk niets hebben gedaan, dan moet je concluderen dat er zoveel bindweefsel-vorming in de boezem is ontstaan, dat ablaties niet meer helpen. Het boezemfibrilleren veroorzaakt kleine eilandjes van bindweefsel, ten koste van het spierweefsel. Dit bindweefsel veroorzaakt dan weer boezemfibrilleren. Als er maar genoeg bindweefsel is, helpt ablatie niet meer, zeker niet op de langere termijn. Ons motto voor ablaties is dan ook: hoe eerder, hoe beter.Maar, er zijn ook andere manieren om u van uw klachten af te helpen. Vaak lukt dat goed met medicatie (anders dan amiodaron!). het boezemfibrilleren blijft bestaan, maar we reguleren de hartslag met medicijnen. Als dat ook niet lukt, is een pacemaker nog een uitweg om uw hart regelmatige te laten kloppen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy