// Zorg algemeen

Cardiomyopathie hart fibrilleren

Beste allen,

Ik ben 44 jaar oud en vader van 2 zoontjes.

In maart j.l. ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een liesbreuk en daar werd geconstateerd dat ik een hartslag van gemiddeld 110 heb. Nu blijkt dat ik dit dus al jaren heb en zit nu aan allerlei medicijnen en aan de trombosediens vast. MIjn IR waarde stijgt niet en ik heb nu Pradaxa bloedverdunners 150 mg. Ook diverse andere medicijnen om de pompfunctie te verbeteren en het hartslag te verlagen. Aangezien ik iedere dag spierpijn heb vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Zijn er hier meerdere mensen met dit bekend en wat is er bij jullie aan gedaan. Ik heb inmiddels een echo gekregen en de cardioloog zei alleen we spreken hier over goed,matig en slecht en dat ik in de laatste caterogie val. Ik was onder behandeling in het Radboud maar daar gaat zoveel verkeerd dat ik ben overgstapt naar het Caterhina ziekenhuis in Eindhoven. Ik heb spironolacton en lisinopril en lanoxin en bisoprolol als mmedicijn. IK ben iedere dag zo ontzettend moe dat het wel een gevecht lijkt om de dag door te komen. OOk mijn schouder links en arm doen zeer en voelen heel raar alsof er een goedje inzit wat ontzettend brand. Kathetirisatie heb ik ook gehad en mijn aders zijn schoon en mijn hart spier is vele malen breder en wijder dan hoort. Er staan nu allerlei onderzoeken ingepland op spoed zo krijg ik woensdag a.s. een holteronderzoek en opnieuw een hartecho waar ook de neuroloog en cardioloog bij aanwezig zijn. IK heb te horen gekregen dat ze het hart willen stil leggen met stroomstoot en dan opnieuw willen opstarten. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een steun hart. Mocht er iemand zijn die zijn ervaring kwijt wil dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    ,Je vertelt een indrukwekkend verhaal over alles wat je recent is overkomen. Bij jou is dus als het ware bij toeval ontdekt dat je een verminderde pompfunctie van het hart hebt. Een dergelijk hartprobleem wordt vaak "cardiomyopathie" genoemd. Cardio betekent hart, myo betekent spier en pathie betekent ziekte. Meestal is het lastig de oorzaak van zo'n cardiomyopathie te achterhalen. Er zijn namelijk heleboel oorzaken zoals een doorgemaakte virusinfectie van het hart, familiaire afwijkingen, een langdurige te hoge hartsslag of hartritmestoornis, etc. In sommige gevallen kan de pompfunctie wat tot geheel herstellen. Als het hart verder achteruit gaat, dan is het soms nodig om een steunhart te plaatsen. Dit is een implanteerbare pomp die het hart ontlast. Als je op deze site op "steunhart" zoekt, dan kan lezen wat de ervaringen van iemand hiermee zijn.Bij jou is de pompfunctiestoornis in m ontdekt. Het is daarom goed om de komende maanden tot jaren te kijken of je hart (iets) herstelt met behulp van medicijnen en hartrevalidatie. De cardioloog in het Catharina Ziekenhuis waar je nu noe gaat, zal je daar zeker in begeleiden. Er is daar ook een gespecialiseerde hartfalenpolikliniek. Ik wens je veel succes en .vriendelijk

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy