// Zorg algemeen

Bypass

Geachte cardiologen,Binnenkort moet ik een bypass operatie ondergaan. Nu zie ik op NU.nl bij rubriek gezondheid een artikel over Joop Braakhekke die een bypass heeft gehad. Ik heb nu geen mogelijkheid om een afspraak met mijn cardioloog te maken maar ben enorm geschrokken van wat hij verteld. Hij zegt dat zijn hart eruit gehaald is! Kan dit kloppen? Ik schrik hier enorm van omdat mijn cardioloog dit nooit verteld heeft. Klopt dit wel? En ook de vijf omleidingen in vijf uur?Dank dat u dit wilt beantwoorden. En succes met uw initiatief.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J L avatar
    Wat een broodje aap verhaal! Laat je niet gek maken. Ik ben 5 weken geleden geopereerd en heb 4 bypasses gekregen. Dit heeft ongeveer 4 uur geduurd. Het gaat prima met mij op het ogenblik.Heb vertrouwen in de chirurg en laat de rare verhalen voor wat ze zijn. Heel goed dat je op deze site terecht bent gekomen want hier krijg je eerlijk antwoord zoals je al gezien hebt! Sterkte!

    0
  • F S avatar
    Dat u van dit soort spnde verhalen de zenuwen krijgt dat begrijp ik volkomen.Tijdens een bypassoperatie wordt het hart niet uit het lichaam gehaald, wel wordt het hart bloot gelegd en soms moet het iets gekanteld worden om op de juiste plek de omleidingen te maken. De duur van een bypass-operatie is verschillend en afhankelijk van een aantal factoren (onder andere het aantal omleidingen maar ook of het eerste hartoperatie of een her-operatie en natuurlijk de vingervlugheid van de chirurg) maar 5 uur is tamelijk lang. Een bypassoperatie waarbij meerdere bypasses worden gemaakt duurt gemiddeld zo'n 3 uurIk wens u veel sterkte met de operatie en het herstel en laat nog eens horen op ons forum hoe u het heeft ervaren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy