// Zorg algemeen

Brugadavraag

Beste, na holter en ecg is vastgesteld dat ik ventriculaire extrasystolen en nsvt (6 slagen) heb. Ik heb een mri ondergaan waar niets uitkwam en wacht nu op de uitslag van een ct-scan waar ik ook niet veel van verwacht. Kortademigheid en pijn op de borst heb ik niet, alleen last van die rare slagen continu en daardoor soms licht in het hoofd en hoofdpijn.

Bij mijn vader begonnen op dezefde leeftijd (midden 30) ook klachten, die bij hem resulteerden in boezemfibrileren en uiteindelijk een icd. Ook mijn grootvader had hartproblemen, welke precies weet ik niet.

nu bedacht ik me ineens, kan zo’n patroon op Brugada wijzen of is dat klinkklare onzin? Ik ben onder behandeling in een streekziekenhuis en heb geen idee of dit een standaard onderdeel van het onderzoek is? Of zou dat zondermeer gezien moeten zijn op holter/ecg of bij de fietsproef?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Elke cardioloog kent het Brugada syndroom tegenwoordig. Het Brugada syndroom is eenvoudig op het ECG te herkennen, hoewel bij sommige patienten het ECG soms bijna normaal kan zijn, omdat de ECG-afwijkingen over tijd kunnen varieren. Er moeten dus wel meerdere ECG's gemnaakt worden.Overslagen worden niet veroorzaakt door het Brugada syndroom (boezemfbrilleren soms wel). Als je veel overslagen hebt en ze komen uit 1 plek (in de orde van 5000 per 24 uur of meer) dan is ablatie een hele goede optie. Deze behandeling voor overslagen is nog niet alom bekend.Vraag ook de volgende keer aan je cardioloog hoeveel overslagen er waren en of ablatie dus een otpies is, en of er sprake is van Brugada (wat mij erg onwaarschijnlijk lijkt).

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy