// Zorg algemeen

Brugada symptomen op ECG

Beste,

Sinds oktober vorig jaar ben ik langzaam aan last gaan krijgen van iets wat voelde als hart problemen. Omdat dit samen viel met een nieuwe stressvolle baan heb ik dit in het begin genegeeerd. 

Medio December 2017 toch maar naar de huisarts gegaan, maar ook deze kon geen afwijkingen vinden (vermoedelijk stress). Verder tijdens metingen altijd een keurige hartslag, bloeddruk en ook een bloedonderzoek kon de vinger niet op de zere plek leggen. Alleen een holteronderzoek liet "onschuldige" overslagen zien, die "bijna iedereen heeft".

In April 2018 wederom naar de huisarts gegaan omdat de klachten niet minder werden en ik me een aantal maal behoorlijk angstig heb gevoeld (duizelig, verhoogde hartslag en onregelmatig kloppen). Uiteindeijk doorverwezen naar het ziekenhuis/cardioloog voor een 2e holtertest + ECG.

Op de dag van de afspraak (mei 2018) voor een ECG en het bespreken van de resultaten van het 2e holteronderzoek voelde ik me eigenlijk al weer een tijdje goed! Zelf had ik al de conclusie getrokken dat het door stress moest zijn gekomen, totdat de cardioloog voorzichtig het woord Brugada in zijn mond nam, gebaseerd op de ECG.

Eind Juni heb ik een afspraak voor een fietstest en een nieuwe hartfilm om meer uitsluitsel te geven en mogelijk te worden doorverwezen naar een specialist.

Er zit niet echt een concrete vraag in mijn lange verhaal (excuses) omdat ik weet dat de verdere onderzoeken nog moeten volgen.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, tips en eigenlijk ook geruststelling...uiteraard op de eerste plek vanwege mijn gezondheid!! Maar ook vanwege mijn droombaan die ik eindelijk heb gekregen, waarbij hartproblemen (en zeker een ICD) een no-go zijn.

Met vriendelijk groet!

Over mij: man, 28 jaar, geen SCD of andere hartproblemen in de familie, verder ieder jaar een medische keuring en altijd "gezond". 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Een brugada-syndroom geeft eigenlijk geen klachten, behalve flauwvallen; ik denk dat Iw klachten hier niets mee te maken hebben. En bepaalde afwijkingen die op een ECG gezien worden kunnen op Brugada lijken, maar vaak blijkt er niets aan de hand. Zeker als het niet in de familie voorkomt en U geen verleden van flauwvallen hebt, zou ik mij nergens zorgen om maken.Uw klachten berusten waarschijnlijk op overslagen uit het hart, en daar is hier al veel over gezegd. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy