// Zorg algemeen

Brok in de keel, lage bloeddruk en geen redelijke inspanning kunen leveren

Eind januari ben ik acuut geholpen aan een vernauwde kransslagader. Gedotterd en een stent geplaatst. Er werd ook vastgesteld dat mijn andere kransslagader ook behoorlijk verstopt zat maar die zou middels medicijnen geprobeerd worden te verbeterd. Na de hartrevalidatie, die overigens super goed verliep, ze vonden dat ik teveel deed, begonnen de klachten weer te verergeren tot aan het punt waarbij ik in mei nogmaals gedotterd moest worden. Weer een stent gekregen. Tot zover alles goed. Nu heb ik wel een derde kransslagader, maar die is minimaal ontwikkeld en dus niet echt van belang. Voor zover mij bekend geen schade aan het hart opgelopen. Of ze hebben het niet waar kunnen nemen. Vlak na de dotterbehandelingen heb ik last van een brok in de keel gevoel. Alsof je nog iets in de slokdarm hebt zitten en een vol gevoel. Ook zit er dan volgens mij valse lucht in mijn maag, want herhaaldelijk ontluchten helpt dan korte tijd om de klachten te verminderen. Beide keren nu echter gaat na een tijdje mijn inspanningsniveau inzakken en ook weer die brok in de keel. Daarnaast heb ik nu een te lage bloeddruk door de medicijnen en reageer ik qua longen sterk op de medicijnen. Lichte astma. Ook voel ik me bij inspanning niet lekker. Ik kan dus steeds minder in plaats van meer. Dat lijkt mij de omgekeerde wereld. Nu ben ik wel een persoon die als het goed voelt ook inspanning niet schuwt. Kan het ook zijn dat ik mij te veel inspan en dat ik daar later de rekening voor gepresenteerd krijg? Mijn kransslagaderen zijn nu weer 100% open. De internist heeft mij 1 maal gezien en daarna de huisarts een brief gestuurd om de behandeling over te nemen. We hebben geprobeerd om de betablokker een tijdje te laten staan, maar die ben ik na een paar dagen weer gaan slikken, want dat ging helemaal niet goed. Wat kan dit zijn?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R H avatar
    Even een update:Ik laat nu een aantal dagen het bloeddruk verlagende Perindopril staan ( moest ik wel zelf aan de huisarts voorstellen ) en ik moet zeggen dat dit eigenlijk al meteen werkte. Mijn energie is enorm toegenomen en ik voel me gewoon beter. Voorlopig blijft dit mooi zo. Alleen de maagklachten zijn er nog en de mate neemt ook nog toe. De hele dag door moeten boeren en misselijk worden als je het niet op tijd doet kan je dag ook behoorlijk vergallen. Nu heb ik van de huisarts een pilletje gekregen voor de misselijkheid, maar dat neemt de oorzaak niet weg, alleen het nare gevoel. En als je de bijsluiter goed leest, zou je van schrik deze pillen meteen weggooien. Eens kijken of we dit ook weer kunnen oplossen, want ik leg me er niet bij neer dat de oorzaak niet gevonden kan worden.@ Dr. Hartelijk dank voor uw antwoord. Het is goed om te weten dat ik hierin niet de enige ben en dat dit geen onbekende klachten zijn

    0
  • P T avatar
    Eigenlijk verwacht je, als alle vernauwingen gedotterd zijn en je geen aangetoonde beschadiging hebt aan het hart, alles weer te kunnen. Vaak is dat ook zo, maar er zijn zeker meer mensen zoals u die we poliklinisch begeleiden en dergelijke klachten hebben. Ik neem aan dat uw cardioloog verder geen aanwijzingen heeft voor nieuwe vernauwingen en u gaf al aan dat de internist geen grote bijzonderheden heeft ontdekt. Met betrekking tot de lage bloeddruk en minder goed in kunnen spn: daar kan wel een relatie bestaan met medicatie, zeker als je nog bloeddrukverlagende medicatie gebruikt. Goed om dat te bespreken met je huisarts of cardioloog.Het gevoel van brok in de keel heb ik wel vaker gehoord bij patiƫnten met een vergelijkbare voorgeschiedenis. Ook bij deze patiƫnten vond de internist geen oorzaak en gelukkig gingen die klachten na verloop van tijd vanzelf over. Dus geen goede verklaring voor die klachten, wel vaker gehoord.Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren