// Zorg algemeen

bradycardie tijdens (verhoogde) inspanning

Mijn laatste bericht was in januari 2017. In het kort 2016 ischaemie na virale myocarditis. Vermindere linker ventrikel ejectiefractie nu rond de 40%. Rechts 37%. Irbersatan 75 mg en bisoprolol 2,5 mg. Bloeddruk is na 2016 laag gebleven 90/50. Het gaat redelijk ben wel snel moe na inspanning en heb frequente extrasystolen. Was ooit 15 jaar anesthesie-assistent dus redelijk bekend met het medische jargon. Nu overkomt me het volgende. Bij traplopen en stevig fietsen zakt de hartfrequentie. Rond de 40 en ik krijg een beklemmend gevoel op de borst en ga hyperventileren. Het ritme is tevens irregulair. Ik neem flink gas terug en na enkele minuten stijgt de frequentie weer naar normale waarden. Geen uitstralende pijn naar linker arm, schouder etc. Vandaag ben ik naar de huisarts geweest en na overleg is er besloten om de bisoprolol te halveren. Eind volgende week heb ik een ecg bij de huisarts. Denken de cardiologen op dit forum ook aan de medicatie of komt dit hen dit op een ander vlak bekend voor? Bedankt alvast voor de reactie.Vgr,

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • Bedankt dr. voor uw opmerking. Fijn dat er even iets over wordt gezegd, want tussen klachten en diagnostiek zit vaak een wachtperiode. IJsberen vormt een onderdeel van dit wachten. Zoals u al aangaf was het vervolg een inspanningen- ecg. Tijdens het fietsen boven een bepaald wattage ontstond er een bigeminie. En mocht ik stoppen met fietsen onder belasting. Er stond een afspraak gepland over een week, maar a la minute is deze er achter aan geplakt. De medicatie is verhoogd en over een paar weken mag ik terugkeren.

    0
  • L D avatar
    Ik vermoed dat je de hartfrequentie meet door aan je pols te voelen. Wat dan het meest waarschijnlijk is, is dat er bij inspanning meer overslagen komen. De overslagen voel je vaak niet aan je pols, waardoor het lijkt dat de hartfrequentie lager wordt.Ik adviseer om een inspanningen-ECG te laten verrichten, want dan kun je de overslagen altijd eenvoudig zien, en begrijp je in ieder geval wat er gebeurt. De behandeling kan dan bestaan uit medicatie, of ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy