// Zorg algemeen

bradycardie gecombineerd met een te lage bloeddruk

Sinds kort weet ik dat ik een bradycardie heb, normale hartfrequentie tussen de 40 en 45 maar soms daalt hij tot net onder de 30. Oorzaak is nog niet achterhaalt. Daarnaast heb ik een te lage bloeddruk, met volgens mijn cardioloog af en toe een bloeddruk dipje zo als hij het noemt met een bloeddruk van 40/110. Resultaat wegraking, valpartij enz. Zijn voorstel was ga maar iedere dag een handje vol drop eten en neem altijd drop mee. Maar is er misschien nog iets wat ik zelf kan doen, na 1 flinke valpartij waardoor ik bijna 1 jaar ziektewet heb gehad, wil ik dit voorkomen. Het maakt mij ook angstig, labiel en ik ervaar er nog al wat stress door. Ik gebruik geen medicatie, ben een vrouw van 56 die nog volop in de ouderenzorg aan het werk is. Is er iemand die mij advies kan geven?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B E avatar
    Ik heb zelf het sick sinus syndroom. Dit uit zich in soms bradycardien soms tachycardien.Voor de bradycardien heb ik een pacemaker gekregen. In 1992 al de eerste.Dit lijkt me goed om met je cardioloog te bespreken!Gr

    0
  • L D avatar
    Flauwvallen komt heel veel voor, en is dan bijna altijd ook veroorzaakt door wat u beschrijft: lage bloeddruk of trage hartslag, of een combinatie. Als de wegraking door alleen een trage hartslag wordt veroorzaakt, dan kan soms een pacemaker helpen. Om te onderzoeken of het om een trage hartslag of om een lage bloeddruk gaat moet je dus weten wat er gebeurt op het moment dat u flauwvalt. Wat doe vaak wordt gedaan is het implanteren van een heel klein ritme-monitortje, onder de huid, die 3 jaar lang uw hartslag volgt (LINQ). Als dan blijkt dat uw hart echt heel traag gaat, dan is een pacemaker een optie. Als blijkt dat bij flauwvallen de hartslag gewoon doorgaat, dan niet. Soms is er iets 'mis' met uw sinusknoop, het deel van uw hart dat het ritme bepaalt. Er zijn inderdaad simpele manieren die soms helpen, zoals drop (=zout) eten, of gewoon meer zout en meer drinken. Meestal voelen mensen de weglating aankomen. Als doet zo is, helpt het soms ook om te hurken, of te gaan zitten, of de benen te kruisen en dan de spieren aan te spn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren