// Zorg algemeen

borstbeen

Wat gebeurd er als het borstbeen na een by-pass operatie niet goed is vastgegroeid nadat het geopend is geweest?

Gaarne een reactie,

b.v.d.

Met vriendelijke groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • C B avatar
    Helaas is dit bij mij het geval. November 2014 ben ik geopereerd aan mijn hart, drie omleidingen. Al vanaf het begin heb ik geklaagd dat ik zoveel pijn bleef houden. Veel mensen uit mijn omgeving die ook een hart operatie gehad hebben, herkende dit helemaal niet. Inmiddels bijna een jaar geleden, ben ik aan het wachten op een oproep voor deze operatie. Er is maar weinig bekend over deze situatie, omdat het maar heel weinig voor komt. Ik zie er heel erg tegenop, maar heb geen andere keus! Ik blijf het jammer vinden dat ze mensen met deze klachten niet eerder serieus nemen.

    0
  • J t avatar
    Geachte meneer,Tijdens een hartoperatie (o.a. en bypass operatie) wordt het borstbeen (sternum) door het midden gezaagd met een soort decoupeerzaag. Als de operatie aan het hart klaar is wordt vervolgend de twee helften weer vatsgemaakt. Dit gebeurd bijna altijd door gebruik te maken van staaldraad. Dit kan als 'rondjes' door of om het borstbeen of als 'achtjes' (figure of eight). Soms worden ook nog wel plastic tieraps gebruikt. Sommige patienten hebben veel last van hoesten na de operatie en dan kan het voorkomen dat beide helften niet meer strak tegen elkaar aan liggen maar dat er dus beweging zit in het borstbeen. Meestal gaat dit gepaard met pijn en soms kan er een ontsteking bij komen. Als u dat merkt is het verstandig naar uw hartchirurg te gaan en hem/haar om advies te vragen. Het los zitten van het borstbeen kan over het algemeen weinig kwaad voor de funktie van het hart. Is de beweging minimaal en heeft de patient weinig last, wordt er over het algemeen niets aan gedaan. Heeft de patient wel last dan proberen we door middel van een nieuwe operatie het borstbeen opnieuw vast te zetten. Dit kan door nieuwe staaldraden/ tieraps, meestal gebruiken we hier plaatjes met gaatjes voor die over het borstbeen worden geschroefd. In het Catharina Hartcentrum is er een team van gespecialiseerde hartchirurgen die zich hier mee bezig houdt.Hopelijk heb ik uw vraagd beantwoord.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy