// Zorg algemeen

bonzend hart

Heb al een 4-tal jaar last van hetzelfde verschijnsel. Een hard bonzend hart, niet persé sneller of trager. Ik heb er minder last van overdag (hoewel de laatste tijd wel meer) maar als ik 's avonds eindelijk tot rust kom op de bank, dan begint het. Ben in de voorbije jaren 2x naar hartspecialisten geweest (2x holter onderzoek), heb schildklieronderzoeken gehad (in speciale kliniek), heb zelfs een half jaar schildklierhormoon genomen (bleek aan te raden na T3/T4 resultaat uit urineonderzoek). Heb allerlei natuurlijke en homeopatische middelen geprobeerd. Heb een aantal voedingsmiddelen uit mijn voedingspatroon geweerd, suikers (van allerlei aard, ook fructose - dus geen fruit meer), alcohol, cafeïne, aardappelen, tarwegluten, tomaten, lactose, ... en zo zijn er nog een aantal dingen die ik kan toevoegen (merk wel dat het verergert met cafeïne).Tot nu toe is niets afdoende, en begin ik zo langzamerhand wel radeloos te worden. Heb tot nu toe geen bètablokkers willen nemen, maar heb uit radeloosheid dat afgelopen week geprobeerd, maar zonder enig voelbaar resultaat. Ik zou ook zo graag van iemand vernemen of er een andere oplossing voor is, of of er misschien een oorzaak bekend is, want het maakt me niet alleen ongerust, maar tegenwoordig ben ik gewoon al bang om te gaan slapen. Werd er misschien iets over het hoofd gezien, denk dan aan dichtslippende aders waardoor het hart harder moet pompen of aneurysma, of had dit dan uit de hartonderzoeken gebleken? Alvast bedankt voor uw reactie,

PS. heb vermoeden dat probleem gestart is na een botscan waarbij er radioactief spul geïnjecteerd werd


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik vermoed dat er bij u sprake is van overslagen. Ik kan dat niet zeker weten, omdat ik de medische gegevens niet heb.Maar, als we er van uit gaan dat u overslagen, oftewel extrasystole, dan kunt u op deze website heel veel vragen en antwoorden terug vinden op de website. Ze zijn het meest voelbaar in rust, maar worden niet als gevaarlijk beschouwd. Iedereen heeft overslagen, maar sommige mensen voelen ze, en hebben er veel. Het heeft dus niets met een hartziekte te maken, en zeker niet met radio-actief spul. Sommige medicijnen kunnen het onderdrukken. Als het er veel zijn, bijvoorbeeld meer dan 6000 per 24 uur, dan is katheter-ablatie ook een hele goede optie.Wellicht kunt u ook veel leren van de eerdere vragen en discussies op deze website over dit onderwerp.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy