// Zorg algemeen

Boezemvibrileren/Flutter => verstopping door Verpamil 120mg Retard

Mijne heren,

Ik ben een man van 53 jaar en heb sinds een paar jaar op onregelmatige basis boezemvibrileren waar sinds een maand of 9 ook boezemflutter is bijgekomen.
Door een te hoge dosis Metropolol in de maand Augustus (door miscommunicatie 2 maal 400 mg per dag gedurende 4 weken)raakte mijn lichaam ernstig van slag.Obstiaptie,verstopping en lusteloosheid.

Op dit moment slik ik nog Xarelto (bloedverdunner) 20 MG dagelijks en 120 mg Verapamil Retard, ook dagelijks.
Sinds Augustus blijf ik enorme last houden van verstopping en niet goedlopende darmen.
Op de bijsluiter van Verapamil lees ik dat VAAK verstopping en obstipatie voorkomt.
Kan ik gewoon even stoppen met Verapamil om uit te vinden wat voor invloed dit heeft of zijn er medicijnen die hetzelfde resultaat hebben als Verapamil maar zonder de bijwerking verstopping of slecht werkende darmen.

met vriendelijke groeten

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T L avatar
    Voor de verstopping is ook een vrij eenvoudige oplossing, bij mij helpt Movicolon goed, een poeder dat je oplost in een glas water, door de huisarts voorgeschreven ook bij klachten door gebruik Verapamil. Het smaakt een beetje zout, maar verder bij dosering 240 mg/dag Verapamil geen verstoppingsklachten meer.

    0
  • L D avatar
    Obstipatie is inderdaad een hele bekende bijwerking van verapamil. Echter, ik adviseer u om zomaar te stoppen met verapamil; ik adviseer u om dat in overleg met uw cardioloog te doen.Als u klachten houdt omdat de medicijnen niet werken, of bijwerkingen geven, dan is ablatie (PVI=pulmonaalvenen-isolatie) van het boezemfibrilleren volgens de internationale richtlijnen, de behandeling. Een ablatie voor flutter is een lang bestaande ingreep die veel eenvoudiger is dan ablatie voor fibrilleren, en waarvoor u dus ook in aanmerking lijkt te komen. Bespreek dit dus ook met uw cardioloog.

    0

Je moet Inloggen om te reageren