// Zorg algemeen

Boezemtachycardie

Geachte heer ,

Sinds 2006 ben ik onder behandeling en controle van een cardioloog ivm ritmestoornissen. 

Begin in 2006 met in eens op hol slaan van mijn hart, in het ziekenhuis opgenomen en helaas niets kunnen vinden. Wel begonnen met Metoprololsuccinaat 50 mg per dag

Maar omdat ik steeds veel last kreeg van PVC's kreeg ik verschillende onderzoekingen om te kijken wat de mogelijke oorzaak is van deze ritmestoornissen. 

De onderzoekingen die ik onderging zjn als volgt:

- Holters - elke keer geen schokkende dingen, PVC's << 5%

- Isotopen test - geen ischemie

- Echo's - normaal (wel 1 keer gedilateerd hart, maar laatste Echo was normaal)

- CT scan - normale kransslagaders

- CAG - normale kransslagaders

- MRI - geen afwijkingen, ook geen late enhancement kleuring.

- Second opinion - ze hebben met name gekeken naar MRI scan - ze vinden ook geen grote afwijking, ze maken wel een opmerking dat mijn hart groot is, maar LV en RV zijn wel in balance, RV iets kleiner dan LV, functioneel zijn er geen afwijkingen. MRI laat geen pathologische afwijkingen zien.

- X-thorax - normaal, slank hart

- Isotopen test opnieuw gehad - lichte ischemie, normale LV functie en normaale volumina, CAG bevestigde ischemie niet

- Fiets test - elke keer positief voor ischemie, maar geen ischemie aangetoond.

Dus na al deze onderzoekingen geen oorzaak gevonden van mij hartkloppingen.

Metoprolol verhoogd naar 100 mg per dag, helpt voldoende maar voel nog steeds af en toe die extraslagen, met name PVC's en soms ook achter elkaar.

Mijn cardioloog zegt dat mijn hart gezond is en dat mijn hart zelfs een hartslag aan kan van 300 per minuut.

Inmiddels zijn er andere ritmestoornissen bijgekomen in de vorm van Boezemtachycardie (flutter, AF en AVNRT) den verschillende keren op de EHH belandt met een zelfs een hartslag van 210 (tgv AF).

Dus gedocumenteerde rtimestornissen bij mij zijn: PVC's, AVNRT, Atriumflutter en Atriumfibrilleren.

Metoprolol inmiddels verhoogd naar 150 mg per dag, helpt wel, maar voel nog steeds die extraslagen.

Mijn vragen zijn:

- Kan ik na zoveel onderzoekingen concluderen dat mijn hart structureel gezond is?

- Wat mij opvalt dat MRI een groot hart laat zien, terwijl andere onderzoekingen dat niet lieten zien, laaste ECHO in het zelfde jaar als MRI was normaal. Is het zo dat mijn hartgrootte soms normaal is en soms niet is?

- Door Metoprolol wordt mijn hart slag in rust 40 - 43 per minuut, is dit niet gevaarlijk? ik neem ze altijd 's avonds in en volgens mijn cardioloog is dit geen probleem en ook een hartslag van 40 is geen probleem volgens hem. Maar ik las ergens dat bradycardie gevaarlijk kan zijn, kan juist ritmestoornissen uitlokken. 

- Ik moet binnenkort weer terug naar mijn cardioloog en hij had het vorige keer over ablatie. Is ablatie in mijn geval de beste optie? ik maak me namelijk zorgen over complicaties, zoals een gat in het hart of zo. 

- Wat is de slagingskans van ablatie in mijn geval? is dit ook afhankelijk van in welke ziekenhuis ablatie plaats vindt?

- In mijn ziekenhuis schrijven ze niet snel een anti-aritmia voor, eerder Metoprolol. Ik begreep een keer van mijn cardioloog dat ze juist proaritmisch kunnen zijn. Deelt u deze mening?

Ik kijk uit naar uw antwoord.

Alvast bedankt.

,

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • H V avatar
    Hi ,Ik ben niet de heer , maar kan wel iets zeggen over AT.Ik heb o.a.ook een ablatie gehad voor AT die ging tot 200 bpm.Helaas komt hij er nog wel eens door tot ong 160 bpm.. vraag bij jou is of het uit 1 plekje komt of meerdere plekjes...in het laatste geval is ablatie eigenlijk geen goede optie.Ook heb ik al 2 x een ablatie voor AVNRT achter de rug.Heb onderweg de nodige complicaties gehad...Mijn advies alleen doen als het uit 1 plekje komt en je er echt niet mee kunt leven/ functioneren.Het eea is mij ooit verkocht als , stelt niet veel voor, helaas zijn mijn ervaringen toch wel wat anders. Maar moet eerlijkshalve wel zeggen dat ik een gek hart heb?❤️,Je echo rapport zou ik ff bespreken met je cardioloog , gewoon om uitleg vragen. Vaak is het zo dat als de EF ( pompfunctie ) normaal is En er verder minimale of geen andere afw gezien zijn dat de echo als normaal wordt beschouwd.

    0
  • M B avatar
    Geachte heer ,Recentelijk ben ik terug bij mijn cardioloog voor controle. Hij adviseert nu EFO en ablatie voor SVT. Echter, hij heeft duidelijk gezegd dat er risico's aan verbonden zijn zoals trombus, bloeding, perforaties etc. Hiervan ben ik erg geschrokken. Ik mag erover nadenken. Dus het wordt ervoor gaan of ritmestoornissen accepteren en hiermee leren leven met inname van betablocker.- Komen de vermelde complicaties vaker voor? volgens mijn cardioloog 1 - 2 %- Heeft u nog adviezen die mij kunnen helpen in mijn besluitvorming?Er is ook een echo van het hart gemaakt met de volgende uitslag:ConclusionRedelijke beeldkwaliteit,LV: normale wanddikte en dimensie, goede syst LVF, biplane 67%, normale DFRV: basaal wijde RV, hyperdynamische RVFAV: tricuspide, goede openingMV: geringe MITV: geringe TIPV: gdaAtria: zijn matig vergrootVCI: slank- Wat betekent basaal wijde RV en hyperdynamische RVF? is dit iets afwijkend of pathologisch?Volgens mijn cardioloog is mijn echo normaal?Alvast hartelijk dankt voor uw antwoorden.

    0
  • M B avatar
    Bedankt meneer voor uw antwoord!Nog een vraagje over ablatie:Wat zijn de complicaties die meestal optreden?

    0
  • L D avatar
    U stelt heel veel vragen, waarvan ik maar een deel kan beantwoorden, omdat ik op deze website geen vervanging kan bieden voor de beslotenheid van een spreekkamer. Ik moet en kan alleen in algemene termen antwoorden.Als er zoveel onderzocht is aan het hart, dan moet je er van uit gaan dat het hart structureel gezond is, ondanks het de mogelijke iets vergrote kamer op de MRI.Een hartslag van 40 is voor een gezond hart geen probleem, ook niet op langere termijn. Als ik het zo lees, dan lijkt ablatie, of in ieder geval een elektrofysiologisch onderzoek de volgende stap. Sommige ritmestoornissen, zoals boezemfibrilleren, zijn op een ECG goed vast te stellen. AVNRT of atriale tachycardie weet je pas zeker bij een elektrofysiologisch onderzoek. Ik denk dat het bij u om 1 ritmestoornis gaat, die dan kan ontaarden in boezemfibrilleren. Het zou dan goed op te lossen zijn.Er is geen anti-aritmicum dat al deze ritmestoornissen goed kan verhelpen, een ablatie mogelijk wel.Bij deskundig voorschrijven zijn er geen risico's van anti-aritmica.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy