// Zorg algemeen

boezemfibrilleren tijdens heupoperatie

Goedemiddag,

Elk moment kan ik opgeroepen worden voor een revisie van mijn heupprothese. Sinds is weet dat ik geopereerd moet worden ben ik er 24/7 mee bezig en maak me vreselijk zorgen. Sinds 2006 heb ik last van boezemfibrilleren na chemokuren en de laatste paar maanden lijkt het nu aardig onder controle te zijn met een combinatie van Flecainide en Metoprolol. In maart en in mei heb ik 2x 3 pogingen van cardioversie gehad wat niet hielp om mijn supersnelle hartslag van rond de 200 tot rust te brengen. Nu ben ik vreselijk bang tijdens de operatie last te krijgen van het boezemfibrilleren en cardioversie helpt dus niet. Wat dan...? De operatie duurt een uur of vier en gaat altijd met heel veel bloedverlies (1.5 tot 2 ltr) wat extra beslasting is voor het hart. Wat kunnen ze dan nog doen, door opereren of juist niet? De cardioloog zegt dat dat met cardioversie wel weer goed komt maar dat vertrouwen heb ik niet na de eerdere mislukte pogingen. Ben bang er slechter uit te komen straks dan dat ik nu ben maar snap ook wel dat die heup niet vanzelf weer beter wordt. Hartelijk dank voor uw hopelijk gerustellend antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A W avatar
    Hartelijk dank voor uw duidelijke uitleg. Het stelt me wel iets gerust maar ben zo blij dat het nu zo goed gaat dat ik dat boezemfibrileren gewoon niet meer wil mee maken. Ben er altijd zo ziek vanen geeft me het gevoel dat het soms einde verhaal is.Ik ga het allemaal afwachten en ondergaan en probeer er positiever mee om te gaan dat is altijd beter en helpt me hopelijk met een sneller herstel.

    0
  • N V avatar
    Het is inderdaad juist van je gedacht dat de kans op opnieuw optreden van boezemfibrilleren vergroot wordt tijdens een operatie. Dit kan komen door medicijnen maar met name door tijdelijke veranderingen in de balans van de bloedsomloop door bijvoorbeeld vocht tekort of vocht overschot. Dit is echter niets om je al teveel zorgen om te maken omdat de verandering in bloedsomloop rondom een operatie van tijdelijke aard is. In de herstel fase van de heupoperatie zal de balans van de bloedsomloop zich vanzelf herstellen. Indien boezemfibrilleren optreedt rondom de operatie is dat meestal ook van tijdelijke aard. En dit zal geen invloed hebben op eventuele klachten van boezemfibrilleren op lange termijn. Indien na de heupoperatie de klachten van boezemfibrilleren dusdanig ernstig zijn kan een cardioversie met toevoeging van speciale medicijnen wel effectief zijn. En mocht zelfs dat niet helpen bestaan er verschillende ablatie technieken om het probleem op te lossen. Deze interventies kunnen zonder problemen uitgevoerd worden na uw heupoperatie. Mijn advies, maak u geen zorgen over boezemfibrilleren rondom uw heupoperatie omdat dit geen nadelig effect zal hebben op de uitkomst van deze operatie. En indien de symptomen van boezemfibrilleren dusdanig ernstig zijn na de operatie hier goede behandel mogelijkheden voor zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren