// Zorg algemeen

boezemfibrilleren na ingreep

Sinds vorig jaar augustus heb ik veel last van boezemfibrilleren. Dit is begonnen na een chirurgische ingreep van krap anderhalf uur. Hiervoor had ik er weinig last van. Hooguit eens per half jaar. Sindsdien heb ik na een ingreep hoe klein ook steeds kort daarna weer last van boezemfibrilleren. Mijn heupprothese zit los en de bedoeling was om mij begin dit jaar al te opereren en een totale revisie toe te passen van mijn heup. Dit is een behoorlijke operatie van 3 a 4 uur met toch wel redelijk veel bloedverlies. Ik verzet het steeds weer omdat ik vreselijk bang ben om erg veel last te krijgen en te houden van boezemfibrilleren. Ik gebruik nu 2x 50 mg flecainide en 2 x 25 mg metoprolol wat het aardig onder controle houdt.
Kan ik iets nog om dit straks te voorkomen, misschien voor de operatie een hogere dosis medicijnen nemen of zijn er andere manieren om dat nare boezemfibrilleren te voorkomen?
Durf me echt niet op de operatie lijst te laten zetten maar mijn andere heup heeft het nu zwaar dus ben bang dat ik er toch aan moet geloven. Vind het lastig mijn eigen cardioloog ernaar te informeren want ik vraag hem al zo veel. Hopelijk weet u iets om mij gerust te stellen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    In het algemeen wordt bij iedereen het boezemfibrilleren in de loop van de tijd steeds erger: de aanvallen zullen langer gaan duren en vaker terugkomen; uiteindelijk zal het boezemfibrilleren blijvend worden.Bij u lijkt er een knik in het verhaal na die kleine ingreep. Ik kan daar geen verklaring voor vinden; het lijkt mij toeval. Dit betekent ook dat ik geen reden zie om het boezemfibrilleren nu als argument te zien om de heup-operatie uit te stellen. Kortdurend meer flecainide en/of metoprolol heeft geen zin op de langere termijn; wel kan het een effect hebben om het fibrilleren rondom de operatie te voorkomen. Het is namelijk wel zo dat de kans op boezemfibrilleren tijdens en kort na de operatie groter is.Maar, u moet dit zeker met uw behandelend cardioloog bespreken, want het moet in uw specifieke geval wel verantwoord zijn om de flecainide of metoprolol te verhogen. Dat hangt af van factoren die ik nu niet kan weten, maar uw cardioloog wel weet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren