// Zorg algemeen

boezemfibrilleren met globus gevoel

Hallo

Even een vraag die mij bezig houd. Ik ben 46 jaar en zit vanaf februari thuis met burn out achtige verschijnselen. Sinds kort ben ik weer begonnen met rustig een paar uurtjes te werken wat mij goed afgaat. Voor die tijd kreeg ik begin juli vorig jaar last van visuele migraine. In november kreeg ik er een globus gevoel bij, wat niet altijd aanwezig is. En sinds januari geregeld boezemfibrilleren. Hartslag rond de 130 – 140 terwijl ik nog op bed lig. Ik kan dit prima onderdrukken door op mijn hand te blazen. Ik gebruik geen medicijnen en kan tot op heden nog geen goed verband leggen met het fibrilleren en het globus gevoel. Mijn vraag:  is er een verband tussen deze twee? Door de Nervus Vagus ofzo? Of zouden dat twee los staande problemen zijn? Las al wel dat alcohol een negatief effect kan hebben op boezemfibrilleren dus dat ga ik ook maar eens een tijdje mijden. Valt ijsthee (groene thee) ook onder de “beter van niet” vloeistoffen?

 

Alvast bedankt voor de antwoorden en een fijne dag nog

Groet   


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Met globus gevoel bedoelt u wellicht het gevoel of er iets in de keel zit.Weet u zeker dat het boezemfibrilleren is? Dit vraag ik omdat het het heel ongebruikelijk is dat boezemfibrilleren overgaat door op de hand te blazen. De relatie tussen boezemfibrilleren en brok-in-de-keel-gevoel ken ik ook niet.Ik ben overigens wel benieuwd of andere mensen met boezemfibrilleren dit wel kennen.Wel bestaat die met andere ritmestoornissen, zoals AVNRT, die ook wel met blazen op de hand overgaan. Dit zijn dat regelmatige ritmestoornissen.IJsthee lijkt mij geen probleem.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy