// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren / hart overslag

Na twee cardioversies en nader onderzoek(holter 24 uur), heeft mijn cardioloog geconstateerd dat ik last heb van een hart overslag en niet van boezemfibrilleren... Na de eerste cardioversie voelde ik mij twee weken helemaal goed. Daarna eigenlijk niet meer. Ondertussen heeft hij de medicatie verandert: van metoprolol zijn we overgestapt  op solatol. mijn ongemakkelijk, angstig gevoel nam eerder toe dan af. Men heeft geen tijd en er wordt geopperd dat ik zelf wat probeer met de dosering. Welnu is solatol, die ik nu slik,  80mg s ochtends en 's avonds 40mg, te combineren met metoprolol? Dat dat helpt tegen de onrust in mijn borst?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Omdat ik Uw specifieke medische informatie niet heb, zal ik proberen Uw vragen in het algemeen te beantwoorden.Omdat U 2 maal een cardioversie gehad hebt, hebt U waarschijnlijk ook wel boezemfibrilleren; overslagen komen echter veel voor, en het is denk ik amelijk dat U naast het boezemfibrilleren ook last hebt van overslagen. Hoewel bijna iedereen wel overslagen heeft en deze heel onschuldig zijn, hebben sommige mensen er wel veel klachten van, soms even veel als van het boezemfibrileren.Metoprolol en sotalol, zeker in deze lage dosering, lijken qua werking veel op elkaar. Welk middel voor U het is, is een kwestie van proberen en de van de 2 kiezen, of eventueel nog een ander alternatief. Als U zich onder metoprolol beter voelt dan onder sotalol, dan zou mijn advies zijn om te kiezen voor metoprolol, maar overleg dit wel even met Uw cardioloog of eventueel Uw huisarts. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy