// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren. En nu?

Ben redelijk nieuw hier, maar al heel wat interessante zaken voorbij zien komen, dank voor zowel de vragenstellers als de -zeer duidelijke- antwoorden van de staf. Ik heb nu ook een vraag.

In 2013 is bij mij -per ongeluk- BF vastgesteld. Permanent kun je wel zeggen, 24 uur per dag. Amiodaron en Metoprol geslikt en driemaal een cardioversie ondergaan die niet gelukt is. Advies van de cardioloog om wat af te vallen (ik woog toen 168 kg) wel opgevolgd, maar ging niet echt hard (1kg/maand). Uiteindelijk besloten om een gastric bypass te doen.

In 2015, inmiddels 75kg lichter, is het BF uit zichzelf gestopt. De medicijnen werkten toen tegen me en ook daar snel mee gestopt. Vanaf april 2015 ging het perfect, BF was en ik ben redelijk enthousiast gaan hardlopen. Wel af en toe last van BF, maar dat was na een paar uur weer over.

Tot afgelopen eind maart. Na een lange periode van drukte op het werk (lange dagen, weinig slaap) opeens weer een aanval van BF, bij mij altijd ingeleid door een lage hartslag. In dit geval eentje die in de loop van de avond zakte naar 46 voordat het BF toesloeg. En deze wilde niet uit zichzelf weggaan. Via huisarts en cardioloog vorige week donderdag opnieuw een cardioversie gehad en warempel, een fraaie sinus. 

Zaterdagavond een stukje wezen hardlopen (waar de cardioloog geen probleem mee had) en de hartslag gedroeg zich normaal. Ook de uren daarna, totdat gisteravond opeens het BF weer terug was. Fllink balen uiteraard.

Nu is er een afspraak gemaakt voor over anderhalve week om de resultaten van de cardioversie te bespreken. Helaas heb ik mijn cardioloog (die ik overigens erg hoog heb zitten) dus slecht nieuws te melden.

En nu mijn vraag.

Gezien mijn geschiedenis, is het weer terugvallen in het BF een te verwachten tegenslag en zal de cardioloog gewoon opnieuw voor een cardioversie gaan, of is dit een teken dat er zwaardere middelen ingezet moeten worden, zoals ablatie?

Niet dat ik mijn cardioloog niet vertrouw, ik wil alleen weten op welke wijze ik me op het consult moet voorbereiden, moet ik me nu al verdiepen in zaken als een ablatie, mini-maze of wat dan ook, of ligt het in de lijn der verwachting dat nu nog het "nieuwe ronde, nieuwe kansen" van toepassing is en er eerst nog een cardioversie geprobeerd gaat worden?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ten eerste wil ik u feliciteren met uw geweldige gewichtsverlies. U had eerst permanent boezemfibrilleren, waarmee we bedoelen dat niets meer helpt, zelfs ablatie of een hartchirurgische ingreep. Behalve afvallen, zoals u laat zien! Ik adviseer u zeker om ablatie te overwegen. U lijkt mij een zeer geschikte kandidaat, omdat uw hart heeft laten zien over zoveel herstellend vermogen te beschikken. Op de lange termijn werken medicijnen eigenlijk nooit, maar ablatie wel. Als je nu een paar jaar te lang wacht, dan wordt ablatie minder kansrijk.In mijn praktijk heb ik iemand net zoals u behandeld. Deze dame woog 190 kg en had ook permanent boezemfibrilleren. Na 100kg afvallen heb ik haar behandeld en het gaat al jaren goed.Houd ons op de hoogte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy