// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren en medicijnen

Goedenavond, 26 mei heb ik een aanval van Boezemfibrilleren gehad wat 3 uur deed... en omdat het mijn eerste echte aanval was heb ik 112 gebeld en moest ik mee naar de hartbewaking, gelukkig ging mijn hart uit zichzelf weer goed kloppen en kreeg ik de medicijn 80mg Sotalol mee wat ik alleen mocht innemen als ik weer een nieuwe aanval zou krijgen.... Holteronderzoek gekregen waar alleen hartoverslag op te zien was... en van de cardioloog die ik nu had kreeg ik 40mg sotalol wat ik 2x per dag moet innemen.... mijn vraag is waarom ik bij de eerste cardioloog alleen het medicijn mag gebruiken bij een aanval en bij de andere moet ik het dagelijks gebruiken? Heb voor de aanval begin april bij fitness een korte aanval gehad van 1 a 2 min en daarvoor nog een kleine van 1 min en daarvoor 15 maanden geen aanval !! Eerste aanval was 2 a 3 min... wist op dat moment niet wat het precies was maar wist wel dat het absoluut niet goed was, nu weet ik dat het ook Boezemfibrilleren is geweest, maar in 2 jaar tijd heb ik 4 a 5 x een aanval van 1 tot 3 min gehad en 26 mei dus 1 aanval van 3 uur, is het dan nodig om medicijnen ervoor in te nemen? Sinds ik het slik voel ik van alles... rare kloppingen etc angstig terwijl ik dat ervoor niet had... Echo krijg ik pas in augustus... Ter info misschien handig... ben een sportieve man die al zijn hele leven sport en 4x per week fitness..

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Tja, dat zult u aanuw behandelend cardioloog moeten vragen. In het algemeen moet u dat zien als een kwestie van smaak. Als er zeer weinig aanvallen zijn dan is een pill in the pocket (alleen als je een aanval hebt) een prima optie. Maar, als iemand meer aanvallen krijgt, of, als de aanvallen een hele grote impact hebben op iemand, dan kun je soms beter vast een pil innemen omdat je daarmee meer kans hebt dat je de aanval voorkomt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy