// Zorg algemeen

boezemfibrilleren en flecainide

hallo, Ik zit met de volgende vraag, omdat de medicijnen die ik inmiddels gehad heb niet het gewenste resultaat hebben, zou de volgende stap een ablatie behandeling worden, op dat moment slikte ik alleen nog maar flecainide 200 mg. en moest ik nog een keer bloed prikken om te kijken hoe het met de “flecainide spiegel” was, daaruit bleek (bloed s'morgens nuchter geprikt) dat deze spiegel te laag was, mijn klachten waren met de flecainide 200 mg echter wel iets afgenomen, ik had bv de laatste 3 weken geen last van “zware” hartritmestoornissen waar ik dan zeker 1 dag last van had, wel voelde ik nog steeds dagelijks mijn hart overslaan of een aantal keren onregelmatig kloppen.Mijn cardioloog vond het dus toch nog te vroeg voor de ablatie en heeft mij nu een zwaardere dosering flecainide voorgeschreven nl. 300 mg. en tevens het medicijn bisoprolol 5 mg welke ik bij het slikken van de flecainide 200 mg niet deed.Kan iemand mij iets meer over de werking van deze medicijnen zeggen, heb nu zelf het gevoel dat ik 2 medicijnen slik die allebei mijn hartslag verlagen.alvast bedankt.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Flecainide verlaagt de hartslag niet, maar bisoprolol wel. De dosering van flecainide afhankelijk laten zijn van de bloedspiegel is niet gebruikelijk.De vraag is ook wer het wel tijd zou zijn voor een ablatie. Het is een internationale richtlijn dat ablatie aangewezen is, als 1 medicijn niet meer werkt.De ervaring is dat bij vrijwel iedereen de medicijnen uiteindelijk niet meer werken, zoals bij. Ook is het zo dat te lang wachten met ablatie ook de succeskansen van de procedure vermindert.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy