// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren en constipatie

Ik vernam, dat darmstoornisen, dwz moeizame stoelgang te maken heeft met de midicijnen die de hartfrequentie binnen de perken moeten houden. Want die werken op alle “gladde spieren”, dus hebben dezelfde vertragende werking op de darmen als op het hart.
Is dat zo? En is er niet een medicijn, dat die flink storende bijwerking niet heeft (zoals ik nu heb bij Diltiazem, en daarvoor bij Verapamil, en darvoor bij Metoprolol.( Daarnaast heb ik Lanoxin, Pravastatine en Thyrax).
Ik zou graag weer vlot werkende darmen hebben, ipv een soort haperende stoelgang die dag en nacht verstorend is.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


16 REACTIES

  • B E avatar
    Ik heb voor de obstipatie Electrolyten macrogol 13,7 Mg. Dit zijn zakjes met poeder waarvan je de poeder oplost in water en opdrinkt.mdit helpt erg goed. Wellicht een gord om dit te vragen,succes.Ik slik ook o.a verapamil.Succes!

    0
  • P P avatar
    2010 gestopt met roken en sinds laatste jaren last van AF met gebruik nodige medicijnen. Ook mijn ochtendritueel naar kleinste kamer was naar de knoppen. Totdat.... ik heerlijk Havermout elke ochtend gebuikte aangemaakt met halvolle melk. Ben nu weer blij dat kleinste kamertje in de buurt is :)

    0
  • M J avatar
    Wat meer respect van uw kant zou ook wel op z'n plaats zijn.Wees blij dat ze de tijd nemen om op uw vragen te antwoorden.Hebt u er niets aan, zoek dan verder...

    0
  • L K avatar
    : ". Vrijwel alle andere medicijnen kennen deze bijwerking niet, en daarom zijn er vast alternatieven voor u te vinden." Maar hij wilde ze niet noemen. Begin eindeloze zoektocht naar die "alternatieven". Contact met "mijn cardioloog" leverde dus hierover niks op. Ten einde raad maar bevriende apotheker om hulp gevraagd. Na onderzoek kwam die met het deskundige antwoord: zulke medicijnen bestaan niet. Conclusie: het advies van leidde naar een dwaalspoor. Kan dat de bedoeling zijn van deze site?

    0
  • F v avatar
    Goedemiddag.....Ik denk dat Dhr. wel degelijk goed heeft mee gedacht. Maar hij kent de andere medicatie niet van u. En zelf denk ik dat er geen vergelijkbare medicijnen zijn die u en vele met ons nodig hebben, zonder die bijwerking. Anders hadden de cardiologen dat heus wel bij ons geprobeerd. Iedere specialist vindt het fijner om zijn/haar patiënten medicatie te geven met zo weinig mogelijk bijwerkingen.Zelf heb ik er jaren over gedaan om tot de conclusie te komen dat het ouderwetse lijnzaad mij helpt, Dat zijn oplossingen die meestal niet in het boekje liggen van de cardioloog. Dat is ook de reden dat ik u antwoord heb gegeven.Ik wens u veel succes. Met .

    0
  • L K avatar
    Ik bedoel deze uitspraak van meneer , citaat: "Vrijwel alle andere medicijnen kennen deze bijwerking niet, en daarom zijn er vast alternatieven voor u te vinden."Welke dan?

    0
  • L K avatar
    tje, jouw tip lijkt me de beste. Het is intussen wèl raar, dat wij beiden veel baat zouden hebben bij het antwoord op mijn vraag aan meneer welke die medicijnen zijn, die die bijwerkingen niet hebben. En dat hij het antwoord niet wil geven. Wie begrijpt zoiets?

    0
  • F v avatar
    Dag ,Uw berichten en uw klachten gelezen en ik begrijp dat dit heel vervelend is. Ik spreek uit ervaring en heb al jaren last gehad.Blijkbaar zijn er geen medicijnen die deze bijwerking niet hebben. ook ik (en vele met mij) hebben verschillende soorten geprobeerd. Het is duidelijk...Uw medicatie kunt u niet missen voor uw hart. Bij mij is de oplossing geweest.....pak de stoelgang aan. Niet met Movicolon maar met zeer gezonde voeding...zoveel mogelijk als haalbaar is beweging. Ik drink 3 liter water op een dag en heb nu al een tijd baat bij Lijnzaadolie en gebroken lijnzaad.Misschien een tip voor u. 2 Eetlepels lijnzaadolie door wat rauwkost en e.v. door muesli met havermout...wat gebroken lijnzaad. Veel succes er mee.

    0
  • H x avatar
    ,Idd. Ik had eerst movicolon,maar viel mij dus zwaar op de maag,je kunt altijd de molaxole eens proberen,wie weetgroetjes

    0
  • L K avatar
    . Ik heb wel Movi Colon poeders gebruikt. Maar per saldo was en is dat ook geen succes geworden. Geen aantoonbare verbetering en iets meer winderigheid en onrust. Is die Molaxole niety toevallig hetzelfde onder een andere naam? Ik zal het eens googelen. In elk geval dank.

    0
  • H x avatar
    Ik heb ook al jaren last van obstipatie,heb alle medicatie voor boezemfibr. gehad,obstipatie zorgt weer voor buikpijn en aambeien ,en daar wil niemand last van hebben..ik krijg via de huisarts molaxole en deze voegt water toe waardoor de ontlasting vaker en normaler verloopthet is voor jezelf goed afwegen of je dit elke dag dan moet gebruiken,zodat je niet doorslaat naar de andere kant,maar dat is natuurlijk ook weer persoonlojkhad eerst een ander middeltje,maar dat lag heel zwaar op de maag(weet de naam niet meer)Succes!

    0
  • L K avatar
    Vandaag gesprek gehad met cardioloog. Gevraag naar medicijnen die deze bijwerking niet hebben (ook verwijzend naar uw reactie op deze site) verwees hij in de enkele minuten die we hadden naar alle alternatieve medicijnen, die ik al gehad had: - Verapamil- Metoprolol- Sotalol- BisoprololIn diverse doseringen en combinaties (> 25 keer verandering medicatie sinds begin Bf in 2010)In het eerste jaar werd ik door een dermate vreselijke verstopping overvallen, dat ik door een verpleegkundige verlost moest worden, een heel onaangename gebeurtenis.En Diltiazem heb ik nu. Evenals Lanoxin. (Hartslag was 96).Alle genoemde medicijnen noemen echter ook verstoorde darmwerking, cq verstopping als belangrijke bijwerking. Van de toelichting van de cardioloog begreep ik eigenlijk niks ("ondanks dat de bijwerkingen in de bijsluiter als frequent genoemd worden, zijn ze er toch niet"...?). Toen ik om nadere uitleg vroeg, maakte hij mij duidelijk, dat hij geen tijd/zin had hier verder op in te gaan. Einde gesprek. Vertrokken met de 26ste wijziging (geen Diltiazem, verdubbeling Lanoxin) als experiment, hoop doet leven. Maar met een in-de-steek-gelaten gevoel door de medische stand. Géén helderheid van deze site, noch van mijn cardioloog. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Waar kan ik dan terecht? Uw reactie?

    0
  • L K avatar
    Nu rest dus alleen nog een moeizame zoektocht op internet naar algemene medische info over diverse medicijntypen, waarover u kennelijk beschikt, dan wel waarvoor u naar bronnen kunt verwijzen? Het gaat natuurlijk niet om concreet voorschrijven, dat kan alleen de arts doen, dat weet u ook. Ik had dit soort algemene info van deze site verwacht.

    0
  • L D avatar
    Geachte heer ,Het vertragende effect op de darmen is een zeer bekende bijwerking van deze familie medicijen. Vrijwel alle andere medicijnen kennen deze bijwerking niet, en daarom zijn er vast alternatieven voor u te vinden.Als u ontevreden bent over de antwoorden van uw cardioloog, dan is deze website daarvoor niet de oplossing. Ik kan u simpelweg niet zomaar een ander type medicijn adviseren. Zo simpel is het niet; ik zou daarmee grote problemen kunnen veroorzaken, omdat ik alle details, die maken of u goed of slecht op een medicijn zult reageren niet ken. Dat moet echt in de spreekkamer worden afgewogen.

    0
  • L K avatar
    Uw antwoord "Ik adviseer u om met uw cardioloog te overleggen of er alternatieve medicijnen voor u zijn, uit een andere ‘medicijnen-familie’ brengt natuurlijk niet verder. Natuurlijk is dit hinderlijke probleem eindeloos onderwerp tussen mijn cardioloog en mij. Net zoals alle mogelijke andere onderwerpen hier ongetwijfeld. Als dat ergens toe leidt dan stel je die vraag natuurlijk niet hier. De vraag in algemene zin is, of er medicijnen zijn, die dit nadeel niet hebben? Daar moet toch een antwoord op mogelijk zijn?! En als die niet bestaan hoef ik het er ook niet met de cardioloog over te hebben. Al met al zou ik een helder antwoord op prijs stellen en lijkt mij ook passend in het nut van deze site...

    0
  • L D avatar
    De 'calcium-kanaal blokkers' zijn de medicijnen waar u op doelt. Die ontspn de spieren in de bloedvaten (bloeddrukverlagend) en hebben een vertragend effect op het hartritme bij boezemfibrilleren. Ze werken inderdaad ook op de darmen en kunnen daarmee obstipatie geven.In uw geval gaat dat dan om diltiazem en verapamil. Ik adviseer u om met uw cardioloog te overleggen of er alternatieve medicijnen voor u zijn, uit een andere 'medicijnen-familie'.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy