// Zorg algemeen

boezemfibrilleren door prikkels uit longaders (venen)

Beste,Door cardioloog is mij verteld dat mijn boezemfibrilleren word veroorzaakt door prikkels welke uit de longaders (venen) komen.Er is een ECG inspanningstest gedaan alsmede een echo van het hart.Beiden gaven geen bijzonderheden.Verder zijn er geen onderzoeken gedaan en heb ik de nodige medicijnen.Mijn vraag:Is uit bovengenoemde onderzoeken deze conclusie al te trekken of dient er ook andere onderzoeken plaats te vinden zoals een röntgenfoto van de slagaders om te zien of er vernauwingen zijn ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P P avatar
    Dank u voor uw uitleg.

    0
  • L D avatar
    Als regel is het bij verder gezonde mensen, zonder typische hartpijn op de borst, niet nodig om de kransslagaders af te beelden.Boezemfibrilleren wordt inderdaad veroorzaakt door snelle elektrische prikkels die uit de inmonding van de longaderen (=pulmonlaalvenen) ontspringen. Als u een ablatie hiervoor gaat krijgen (=pulmonaalvenen-isolatie) dan wordt er wel een CT-scan of MRI-scan van uw hart gemaakt, zodat we van te voren al goed weten hoe die longaderen er uit zien. Dat verschilt van mens tot mens.Eigenlijk kun je aan de buitenkant niet zien waar het boezemfibrilleren ontstaat. dat hoeft ook eigenlijk niet, omdat het altijd de longaderen zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy