// Zorg algemeen

boezemfibrilleren

Geachte heer, mevrouw,

Omstreeks 2007 ben ik geopereerd omdat ik last had van hartkloppingen. Er werd geconstateerd dat ik sinds de geboorte een afwijking had en wel een extra sinuszakje. Dit is tijdens een operatie weggebrand, maar diezelfde dag had ik weer last van hartkloppingen. Toen ben ik kort daarna weer geopereerd en weer hetzelfde sinuszakje weggebrand aangezien het nog niet weg was. De dag van deze tweede operatie weer last van hartkloppingen en toen ben ik voor de derde keer geopereerd en hebben ze een PV-Isolatie gedaan aangezien er ook een stroomschokje vanuit mijn longslagader kwam. Tijdens deze operatie hebben ze littekenweefsel rondom mijn boezem aangebracht zodat desbetreffende stroomschokjes niet meer bij mijn boezem kwamen. Ik heb sinds deze derde ingreep geen enkele keer meer last gehad van hartkloppingen.

Ik heb helaas ook de ziekte van Graves en ben aan het stoeien met de juiste medicatie en ben nu sinds ongeveer 2 maanden overgestapt op het gebruik van dierlijk schildklier hormoon aangezien de normale Thryrax medicatie niet voldoende werkte bij mij.

Nu heb ik sinds vorige week weer hartkloppingen ik heb vorige week bloed laten prikken en daaruit concludeerde mijn arts dat mijn schildklier niet te snel is zodat mijn schildklier in principe niet de oorzaak kan zijn van mijn hartkloppingen.

Nu zijn mijn vragen;

Kan het zijn dat mijn "extra" sinuszakje weer hersteld is en dat dit de klachten weer veroorzaakt?

Kan het zijn dat het aangebrachte littekenweefsel weer hersteld is waardoor ik deze klachten weer heb?

Als beide gevallen niet mogelijk zijn, dan kan ik deze elimineren en zal het hoogstwaarschijnlijk toch door mijn medicatie voor mijn schildklier zijn danwel een andere oorzaak.

Excuses als ik niet de juiste termen gebruik.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw snelle reactie!

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • r k avatar
    k, man van 54. 1n 2014 tweemaal gedotterd en stents geplaatst. In 2015 een herseninfarct wegens foute combi medicijnen. ? Daarna sotalol, pradaxa, atorvastatine en twee weken terug een opname wegens hoge bloeddruk 220/150 nu weer een bloeddrukverlager erbij. Al vanaf het begin heel veel last van bijwerkingen, zoals kort slapen 2 a 3 uur en daarna niet meer in slaap komen, depressief, neerslachtig, somber, vermoeid en impotent! Zo ongeveer het hele scala aan bijwerkingen wat er is. Rook niet, sportte tot voor 2 weken geleden 4 x in de week maar kan nu niet eens meer 5 min op de fiets. In het verleden 2x medicijnen vergeten en toen voelde ik me toch top!!! Cardioloog raad mij vanwege de bijwerkingen een ablatie aan. Maar ja je leest ook wel van mensen die er eigenlijk slechter van geworden zijn en ik heb sinds 2014 geen boezemfibrilleren gehad. Wil eigenlijk alleen van die medicijnen af en dan vooral van de bijwerkingen. ik vind het een moeilijke keuze. Zijn er meer mensen die zoveel last hebben van bijwerkingen. Veel sterkte iedereen!

    0
  • L D avatar
    Ik begrijp niet wat u met 'sinuszakje" bedoelt, maar de strekking van uw verhaal is me geheel duidelijk. U heeft gelijk dat verstoringen van de schildklier, zoals Graves, boezemfibrilleren kunnen uitlokken en dat je eerst de schildklier op orde moet hebben voordat het boezemfibrilleren gericht behandeld kan worden.Ik vind het wel heel toevallig dat u na 9 jaar zonder boezemfibrilleren nu weer klachten krijgt op het moment dat u andere hormonen voor de schildklier krijgt. De schildklier maakt meerdere hormonen, en ik geef u toch ter overweging om eerst beter naar de schildklier te laten kijken, dus naar alle hormonen die uit de schildklier komen. Aan de andere kant is het wel zo dat het aanbrengen van dat litteken weefsel geen 100% garantie betekent. Boezemfibrilleren kan ook uit andere delen van het hart ontstaan, en we weten dat ongeveer 1% per jaar toch weer boezemfibrilleren krijgt in de loop van de jaren. Ik vind het bij u nog te vroeg om die conclusie te trekken zolang de schildklier hier toch anders behandeld wordt door dat andere medicijn.We gaan binnenkort op hartvolgers een enquete doen naar dit probleem van het voorschrijven van andere medicijnen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy