// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren

Heeft u in Eindhoven al ervaring opgedaan met het antidotum voor Pradaxa: Idarucizumab? Zo ja, welke?

 

wat is uw visie inzake het Groningse voonemen om de behandeling van boezemfibrillere voor vele patiënten te 'delegeren' aan de huisarts?

Groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • J P avatar
    Dr. ,HARTelijk dank voor uw reactie!Heb er inmiddels maar voor gekozen om een Hybride Ablatie/operatie in het UMC Maastricht te laten doen. Ik ben zo ziek van het AF en ze hebben me in Arnhem maar op Selokeen (originele) en Flecaïnide en tot slot nog Amiodaron (tijdelijk) en acenocoumarol in te stellen. Ik heb wel problemen met de bloeddruk nu, beetje laag.... maar rustig aan dan breekt het lijntje niet. Af en toe een beetje zout vocht, dan klimt het iets.. De ritmestoornis is vrijwel meestal wel weg nu. Ik heb een super lieve en zeer goede cardioloog (Dr. Hemels). in het Rijnstate Arnhem ZH, maar in dit ZH zijn niet de middelen en apparatuur om het echt op te lossen (dat neem ik ze ook echt niet kwalijk, ze zijn heel zorgzaam en hebben me al heel wat keren uit de brand geholpen) En mijn cardioloog is echt een superheld.. Amiodaron is ook geen fijn middel tijdens deze dagen. Heb mijn vakantie maar afgezegd. Maar, het hart moet even tot rust komen, dat lukt op deze manier. Er zijn meer dingen in het spel, ik leef naast een net verbouwd station in een op zich supermooi appartement complex. Maar zal er toch moeten vertrekken aangezien het hart zulke oplazers krijgt continu en nota bene met vooral amiodaron heel moet worden gehouden. Er is vreselijke treinoverlast. Ik heb mijn hoop gevestigd op de ingreep. Ondertussen blijf ik netjes binnen, de zon gaat niet samen met dit middel. Hart is wel weer redelijk tot rust, dankzij mijn geweldige cardioloog in het Rijnstate ZH in Arnhem. Maak me wel zorgen of het zo blijft. Voel me toch niet echt pluis, het minste of geringste en het vliegt uit zijn ritme, amiodaron is wel een sterk middel. Als ik een tabletje neem zit het zo weer in sinusritme. De acenocoumarol beschermt mij tegen erge ongelukken. Ben wel heel erg moe en echt geen eetlust, slaap ook heel beroerd. Maar ja heb een Hotline met de EHH/Hartbewaking/CCU van het Rijnstate ZH Arnhem. Woon er vrij dichtbij. En het is een betrouwbaar ZH. Ze kunnen er alleen niet alles oplossen. Ik ga nu maar lekker slapen. Bedankt voor uw reactie.

    0
  • L D avatar
    Graag wil ik reageren op de heer AV, die halverwege de dertig is, en op deze jonge leeftijd al veel last heeft van boezemfibrilleren en in het verleden zelfs al een bekende complicatie van het boezemfibrilleren, namelijk een tachycardiomyopathie (dat is een zwak hart doordat het hart wekenlang te snel klopt; gelukkig is dit omkeerbaar als het hart weer normaal rustig klopt).Ik kan me uw vraag of toch genezing niet mogelijk is, zeer terecht, zeker met uw verleden. Uw vorm van boezemfibrilleren is inmiddels wat verder gevorderd, omdat het niet meer uit zich zelf stopt. Maar, ook hier zijn met een ingreep goede resultaten te behalen. je kunt denken aan opnieuw een ablatie, of ook een hartoperatie door de chirurg met behulp van video-camara's, oftewel minimaal-invasief. We hebben daar in Eindhoven goede ervaringen mee, maar er zijn ook andere grote ziekenhuizen in Nederland waar ervaren is het behandelen van uw type boezemfibrilleren.Ik zou dus gaan praten met een gespecialiseerde cardioloog uit een ziekenhuis waar ruime ervaring is met deze ingrepen. Nu is genezing nog mogelijk. Over een paar jaar zal het echt niet meer lukken om het boezemfibrilleren weg te krijgen en "zult u er mee moeten leren leven'.

    0
  • J P avatar
    Arts,Ik heb 2 PVI ablaties gehad voor atriumfibrilleren. De eerste was geen succes en is ook afgebroken. De 2e daarentegen heeft mij toch een jaar vrij gehouden van atriumfibrilleren, met af en toe een cardioversie. Maar met 2 of 3 cardioversies per jaar viel prima te leven. Nu is het 2x per week gebeurd, de 2e poging is mislukt. Er zit dus nog een probleem. Nu wilde het lokale ziekenhuis maar dat ik ging overstappen op 'rate control'. Daar ben ik dus helemaal niet blij mee. Aangezien de atria dan in feite niet meer meedoen en ik voel me dan gewoon niet goed en ik heb al tachycardiomyopathie gehad door dat atriumfibrilleren. Na de 2e ablatie is dat helemaal verdwenen. Ook is mijn LVEF bij dat atriumfibrilleren niet ok en dat merk ik goed. Kan amper een trap oplopen want dan schiet het HR de lucht in. Bij sinusritme is het flink hoger zelfs rond de 60%, dan voel ik me goed. Ik ben wel gevoelig voor hartritmestoornissen en dit is ook erfelijk. Kan uw ziekenhuis in Eindhoven niets voor mij betekenen? Ik ben pas halverwege de 30 en ik ga echt niet de rest van mijn leven met atriumfibrilleren lopen. Als ik nou 70 of ouder was, ok maar niet nu al. Ik ben al gestopt met roken en koffie, alcohol ga ik ook maar even stoppen, alhoewel ik me niet kan herinneren dat ik dat ik daar ooit AF van heb gekregen. Maar ik wil het toch uitsluiten. Chinees eten is helemaal een killer, geef me een paar happen en de volgende dag is het kassa. Verder slik ik selokeen (originele van AstraZenica, de rest geeft bijwerkingen) maar dat wordt nu als test even Atenolol. Daarnaast Flecaïnide. Het ziekenhuis wilde aanvankelijk de selokeen verdubbelen en Digoxine toevoegen en die Flecaïnide weghalen. Selokeen zit al aan zijn max ik slaap er moeilijk op en Digoxine krijg ik halucineringen van in het verkeer, dus hiervoor heb ik bedankt.

    0
  • L D avatar
    Er enkele dagen geleden een belangrijke studie gepubliceerd een een toonaangevend tijdschrift (New England Journal of Medicin) over een antidotum als acute behandeling bij bloedingen onder gebruik van pradaxa. Dat middel heet Idarucizumab, en is op dit moment alleen nog in het kader van onderzoek beschikbaar. Met andere woorden, het is niet verkrijgbaar, behalve voor medisch onderzoek. In Eindhoven is er geen ervaring met dit middel.Hoewel bij pradaxa de kans op het optreden van ernstige bloedingen kleiner is, evenals als de kans op ernstige gevolgen, vergeleken met de trombosedienst middelen, is het natuurlijk altijd goed om een antidotum beschikbaar te hebben.Het zal nog enige tijd duren voordat het beschikbaar komt. Uw tweede vraag. Boezemfibrilleren kent een breed spectrum aan klachten en risico's. Hiermee is zeker niet iedereen geschikt voor behandeling door de huisarts. Echter, als de medicijnen goed zijn ingesteld, en de patiënt heeft geen klachten, de situatie is stabiel, dan kan de huisarts de behandeling voortzetten. Ik denk hierbij aan mensen met chronisch boezemfibrilleren, die er niets van voelen, en die alleen bloedverdunners hoeven te gebruiken.Als mensen veel klachten hebben, en er moeten medicijnen tegen ritmestoornissen gebruikt worden, dan wel een ablatie, of als er sprake is van andere hartproblemen, zoals hartfalen, dan hoort de patiënt wat mij betreft bij de cardioloog. Er is dan specialistische kennis nodig, niet alleen voor de behandeling van de klachten, maar ook om risico's te vermijden. Een huisarts kan nou eenmaal niet alles weten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy