// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren

Wanneer je een hartslag van 150 hebt is er dan altijd sprake van boezemfibrilleren?

ik heb in januari in de namiddag eens een hartslag van 150 gehad toen ik even rechtstond. Ik werd er heel angstig door en is even gebleven op 150. In de avond rond 20u was het nog 110. Ben toen naar de dokter geweest en die had wat op mijn hart gezet zodat die de hartslagen op een scherm kon zien ( denk een hartfilmpje) en hij zei niets buiten dat het een wat te hoge hartslag was.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Kan het ook komen door angst? Ik heb namelijk een angststoornis. Ik heb nooit eerder (buiten tijdens inspanning) een hartslag van 150 gehad. Heb me in 2016 en 2017 wel al laten controleren door cardioloog met alles erop en eraan. Dus nooit met een hartslag van 150

    0
  • L D avatar
    Dat is een goede vraag en het antwoord is Nee. Een snelle hartslag van 150/min kan door heel veel verschillende typen ritmestoornis worden veroorzaakt. Boezemfibrilleren is de meest voorkomende ritmestoornis, en daarom wordt er veel over gesproken maar het is zeker niet de enige. Wat typisch is voor boezemfibrilleren is dat het niet alleen snel is (alt meestal), maar in ieder geval altijd zeer onregelmatig. Andere ritmestoornissen zijn regelmatig. Probeer, als u het weer een pols van 150/min in rust heeft een ECG te laten maken. Daarop kan een cardioloog goed zien wat voor een ritmestoornis het is, en wat er aan te doen is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy