Beste lezers,
Vijf jaar geleden is er bij mij boezemfibrilleren geconstateerd. Waarschijnlijk heb ik deze aandoening al langer. Ik ben destijds meteen begonnen met het slikken van bloedverdunners (fenprocoumon 3 mg.) en een middel tegen hartkloppingen Lange tijd ging het redelijk goed. Ik had geen noemenswaardige klachten. Helaas ging het half augustus 2017 mis. Ik heb 2 dagen op de hartbewaking gelegen i.v.m. een hoge en onregelmatige hartslag. Met moeite kreeg men mijn hartslag weer onder controle. Op de eerste dag 2 elektrische cardioversies gehad, zonder het gewenste resultaat. Slechts korte tijd was mijn hartslag normaal, daarna verviel het al snel in het onregelmatige hartritme. Vervolgens is er medicatie (amiodaron) via een infuus toegediend, zonder enig resultaat. D volgende dag weer 2 cardioversiies gehad. Wederom hielp dit niet. Toen is er besloten nogmaals medicatie (sotalol) via een infuus toe te dienen. Uiteindelijk sloeg dit middel aan. Blijkbaar duurt het bij mij wat langer dan bij anderen. De cardioloog schreef 2 maal daags 40 mg. sotalol voor. Mocht mijn hart weer op hol slaan, dan mag ik een extra tabletje innemen. om mijn hartslag weer onder controle te krijgen.
Na de opname sloeg mijn hart weer regelmatig op hol. Door inname van een extra tabletje 40 mg. sotalol kreeg ik mijn hartslag weer onder controle. Van de cardioloog moest ik om die reden3 maal daags 40 mg. sotalol innemen.
Op 26 maart 2018 sloeg mijn hart weer op hol. Inname van een extra tabletje hielp niet. Ik heb weer een nacht op de hartbewaking gelegen. Weer twee elektrische cardioversies gehad, zonder het gewenste resultaat. Vervolgens is er medicatie (amiodarom) via een infuus toegediend. Uiteindelijk sloeg de medicatie aan, ook al duurde het veel langer dan bij anderen.
Voortaan moet ik 2 maal daags 80 mg. sotalol innemen. Als mijn hart weer op hol slaat mag ik een extra tabletje van 40 mg sotalol innemen.
Sinds mijn laatste opname, slaat mijn hart wekelijks op hol (ECG laat een zeer piekerig grafiek zien). Op 6 juni 2018 ging het weer mis. Een extra tabletje van 40 mg. hielp niet. Van de cardioloog mocht ik aan het begin van de avond nog een tabletje innemen van 40 mg.
Aangezien cardioversies bij mij niet helpen en de medicatie niet voldoende werkt, ben ik enige tijd geleden aangemeld voor een ablatie behandeling (PVI). Een week geleden heb ik een gesprek gehad met een elektrofysioloog. Nu moet ik zeggen dat ik niet bepaald gerust gesteld ben. De elektrofysioloog gaf aan dat de kans van slagen bij mij niet zo groot is, omdat ik een vergrote linker boezem heb. Bij een mini maze operatie is de slagingskans wat groter, maar deze operatie is veel zwaarder. Een ablatie in de linker boezem schijnt pijnlijk te zijn. Ik twijfel enorm. Ik begreep dat hartkloppingen opgewekt moeten worden tijdens de operatie. Ik ben daar eerlijk gezegd niet gerust op, omdat mijn hartslag moeilijk onder controle is te krijgen.
Wie heeft hier ervaring mee?
Met vriendelijke groet,
1 REACTIE
Je moet Inloggen om te reageren
M V