// Zorg algemeen

Boezemfibrilleren

Klopt het dat je nooit meer van boezemfibrilleren afkomt? Ik heb er al enige jaren last van. De aanvallen duren langer en komen frequenter voor. Leidt dit vanzelf naar hartfalen toe?

Vriendelijke groet,

é


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


9 REACTIES

  • A R avatar
    é,Het is in mijn geval wel gelukt om van Boezemfibrilleren af te komen. Ik heb hiervoor 3x een PVI ablatie gehad in Nieuwegein. Ik ben daar heel goed geholpen en mijn cardioloog/elektrofysioloog heel dankbaar voor net als mijn cardioloog in mijn eigen ziekenhuis. En nu gaat het goed met mij! Ik slik ook nog maar een heel klein beetje medicijnen (selokeen+flecaïnide in lage dosis). Heeel-heel soms heb ik nog een korte aanval van AF (boezemfib). Maar meestal heb ik die dan zelf veroorzaakt en gaat het ook snel weer over. Maar 99,99% van de tijd heb ik een normaal hartritme. En ook gezonde mensen hebben soms wel eens AF!Dat was het goede nieuws. Naar mijn mening wordt er nogal eens makkelijk gedacht over leven met boezemfibrilleren. In theorie kun je er mee leven en er zijn studies die ik ook echt verafschuw dat het eigenlijk niet uitmaakt of je een normaal ritme hebt of boezemfibrilleren met een onderdrukte hartfrequentie. Het AF heeft bij mij ook echt hartfalen veroorzaakt en dat ging ook weer weg nadat het boezemfibrilleren verdween.In de regel hanteren ze 2 strategieën:Frequentiecontrole: AF maar wel met een onderdrukte frequentie. Ritmecontrole: Sinusritme. Door medicijnen, operaties, ablaties en nog meer.Ik ben van mening dat je met name op jongere leeftijd nooit AF moet accepteren. Omdat je hartboezems niet meer meedoen en omdat je hele hart gewend raakt aan de ritmestoornis. Zelfs als de frequentie laag genoeg is. Er zijn ook genoeg studies die aantonen dat je met AF gewoon minder oud kan worden en een slechtere kwaliteit van leven hebt. Bovendien heb je nogal wat medicatie in hoge dosering nodig om het hart rustig te houden dat eigenlijk aan het boezemfibrilleren is. Ik denk ook dat het hartfalen hand in hand gaat met deze goedkope manier om het boezemfibrilleren te onderdrukken.Ritmecontrole lost het probleem wel op. Het kost meer moeite en het is niet altijd mogelijk. Maar als het lukt heb je een normaal hartritme en dan zal - als de ritmestoornis - ook de oorzaak was van het hartfalen het hartfalen ook weer doen verdwijnen!Dus laat je niet zomaar afschepen met het alleen omlaag brengen van je hartfrequentie. Het ritme moet eigenlijk - indien mogelijk - weer het normale sinusritme worden. Hoeveel moeite het ook kost! En er kan heel veel! Alleen maakt de leeftijd natuurlijk ook uit en de echte oorzaak van het AF.Succes!!!

    0
  • A d avatar
    Dat vraag ik me ook af. ....Welke soort of oorzaak van boezemfibrilleren, is niet goed op te lossen dan? Die ik heb misschien?? Ik kreeg het voor het eerst tijdens een behandeling in het ziekenhuis voor ernstige exacerbaties. Ik kreeg veel longmedicatie en daardoor raakte mijn hart geregeld van slag en soms zo van erg, dat ik niks meer kon, doodmoe werd en niet eens meer uit bed kon om te plassen en mocht in bed plassen, wat erg moeilijk ging. Ben al meerdere keren opgenomen geweest voor een elektro schok. Heb later zelfs een stilstand gehad, en ben gestikt waar óók niemand weet waardoor dat kwam. ben natuurlijk direct gereanimeerd en 10 dagen in slaap gehouden met allerlei slangen in mijn nek, neus en keel. Nu heb ik medicijnen met de naam flecaindideacet 150mg die ik mag innemen bij een ritmestoornis. Wordt er niet echt vrolijk van. Ritme of hartstoornissen? Een raar iets, dat weet ik wel!! Vragen, vragen, je blijft vol vragen zitten, en je krijgt er geen antwoord op. Ze weten het blijkbaar niet. En dat is best frustrerend! Hart en longen zijn EEN, die werken altijd samen, maar worden apart behandeld, en dat vind ik ook jammer. Ze werken nml geregeld langs mekaar heen volgens mij....groet .

    0
  • Heb het gehad dat ik met zo'n ritmestoornis van 09.30 tot 15.30 uur op een SEH heb gelegen en op het moment dat ik vervoerd zou worden naar een ander ziekenhuis voor een cardioversie ik weer een normaal ritme kreeg.Als medicatie heb ik een bloedverdunner Eliquis 5mg, 2x daags.Vraag mij nu af wer moet ik een arts inschakelen?Het gaat toch wel over of het nu 5 min of 5 uur duurt.Ik ben alleen erg moe na zo'n aanval.

    0
  • Heb het gehad dat ik met zo'n ritmestoornis van 09.30 tot 15.30 uur op een SEH heb gelegen en op het moment dat ik vervoerd zou worden naar een ander ziekenhuis voor een cardioversie ik weer een normaal ritme kreeg.Als medicatie heb ik een bloedverdunner Eliquis 5mg, 2x daags.Vraag mij nu af wer moet ik een arts inschakelen?Het gaat toch wel over of het nu 5 min of 5 uur duurt.Ik ben alleen erg moe na zo'n aanval.

    0
  • W V avatar
    Heb in 2009 een ablatie ondergaan in Nieuwegein. Had na een aantal weken energie voor 10.Nu sinds een aanral maanden wat last van onregelmatigheden. Ik slik wel medicatie en bloedverdunners nog omdat de ablatie niet voor 100 procent de onregelmatigheden weg heeft gehaald.Ik zou een 2e ablatie wel willen proberen maar dan wel met een narcose want die had ik toen niet en vond het wel zenuwslopend. Ik hoop er ooit toch helemaal vanaf te komen. Ik ben nu 57.

    0
  • n A avatar
    ik ben vorig jaar november voor een ablatie gegaan. Ik had daarvoor ook veel last van boezemfibrilleren.Na de operatie en een paar weekjes thuis weer op de fiets naar het werk en tot heden geen boezemfibrilleren of overslagen meer gehad.Normaal gesproken ga je na 3 maanden van de pillen af maar van wegen mijn vergrote boezem had de cardioloog samen met mij besloten om dit te verlengen met 3 maanden dus over ongeveer 2 weken ga ik van de pillen af en ga er vanuit dat het weer goed zal zijn met het hart.Hiermee wil ik jou dan op de hart drukken laat je verwijzen naar de cardioloog om je te laten helpen aan jou boezemfibrilleren.Tegen narcose zag ik enorm op en ook het feit dat ze in je motortje bezig zijn.Al met al is het mij enorm meegevallen en de narcose was echt waar geweldig. Ik wens jou in ieder geval alle succes en toe.

    0
  • T V avatar
    In december 2016 heb ik een MINI-MAZE operatie ondergaan in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Daarna nog drie maanden medicatie gebruikt. Inmiddels volledig klachtenvrij (mijn hart dan ....) en geen medicatie meer. Dus ik ben volledig van het boezemfibrilleren af. SUPER.

    0
  • L P avatar
    ik heb op 19 uari j.l. een hartoperatie in het CATHARINA ZH ONDERGAAN ( MIJN 2e ). nu heb ik een biologische mitralisklep gekregen en een ''ring'' om de tricuspidalis. IK ZOU DAN NA 3 MAANDEN GEEN BLOEDVERDUNNERS MEER HOEVEN TE SLIKKEN. NU ZEGT MIJN CARDIOLOOG, DR.LAMMERS (ELKERLIEK ZH) DAT IK VANWEGE MIJN BOEZEMFLUDDER TOCH DE BLOEDVERDUNNERS MOET BLIJVEN SLIKKEN ! dan had ik ook een METALEN KLEP KUNNEN NEMEN WANT DIE GAAN LANGER MEE!GRAAG UW ANTWOORD!

    0
  • P V avatar
    Een deel van de mensen met boezemfbilleren kunnen we er helemaal van af helpen. Bij een ander deel van de mensen kunnen we de klachten met een kleine operatie en soms medicatie een heel stuk verbeteren.Tot slot is er een groep mensen bij wie we het boezemfibrilleren niet meer weg krijgen, maar ook deze mensen kunnen we qua klachten goed helpen.Het antwoord op Uw vraag luidt dus "nee". En boezemfibrilleren hoeft ook geen hartfalen te geven, mits goed behandeld. En als ik zie hoe u uw klachten beschrijft, denk ik dat er een grote kans is dat we u helemaal kunnen genezen.Misschien zijn er andere lezers die willen beschrijven hoe het met hun boezemfibrilleren is gegaan, om u een beetje vertrouwen te geven....?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy