// Zorg algemeen

Boezemfibrileren in combinatie met een trage hartslag

Beta blokkers kunnen bij mij niet gegeven worden voor het boezemfibrileren i.v.m. mijn trage hartslag. Normaal heb ik in rust een hartslag van rond de 50 p/m. Tijdens het boezemfibrileren was dit niet veel sneller (met uitschieters naar boven en beneden) Gelukkig is het boezemfibrileren spontaan hersteld (na 10 dagen) Volgens de cardioloog is er echter een grote kans dat het weer terugkomt.

Ik vraag mij af welke behandeling voor mij het beste is als ik het weer terugkrijg? Zijn er medicijnen? Is ablatie het beste?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Dit is geen makkelijk te beantwoorden vraag. Een aantal overwegingen zijn van belang, zoals leeftijd, eventueel aanwezige hart- en andere gezondheids problemen. Er zijn ook ziektebeelden waarbij een trage hartslag en boezemfibrilleren samen voorkomen. Dan is soms een pacemaker nodig.Bent u echter verder helemaal gezond, dan zou voor u flecainide te overwegen zijn. Maar als u dat niet wilt en goed geinformeerd bent over succeskansen en risico's van ablatie, is dat een goed alternatief, mits uitgevoerd in een hoog-volume centrum

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy