// Zorg algemeen

Boezemfibrileren en onregelmatige hartslag na eten/reflux

Mijne heren,

De afgelopen dagen heb ik enorme last van “hartbranden” na het eten van een ontbijt/lunch/diner. Het voedsel zakt langzaam via de slokdarm naar de maag en komt terug de slokdarm in.Daar ik een middenrif hernia heb komt het maagzuur terug en veroorzaakt een enorme pijn achter het borstbeen in de hartstreek.Als gevolg van deze reflux slaat mn hart op hol en begint erg onregelmatig over te slaan en er ontstaat boezemfibrileren welke soms overgaat in boezemflutter.Dit houdt een lange tijd, een paar uur, aan.
Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt maar wel erg frequent de laatste week.
Dit is over de laatste jaren steeds de oorzaak van mijn boezemfibrileren en boezemflutter.Het is altijd gerelateerd aan eten en drinken.
Nu is mijn vraag of een ablatie de oplossing is om het op hol slaan van het hart en het boezemfibrileren weg te nemen.Het lijkt of er door de reflux een zenuw in de slokdarm geraakt wordt die in verbinding staat met zenuwaansturing in het hart.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • r 1 avatar
    ,vanwege ernstige reflux a.g.v een middenrifbreuk heb ik 10 jaar geleden een zgn nissen fundoplicatie ondergaan. Het was geen kleine ingreep maar ik heb sinds die tijd geen reflux meer en dus ook geen brandende slokdarm. Ik slik nog wel een maagzuurremmer vanwege bepaalde medicatie. Is deze behandeling ooit met u besproken?Sterkte gewenst.

    0
  • A M avatar
    U beschrijft een heel duidelijk verband tussen wat er met het voedsel gebeurt en het optreden van AF (atriumfibrilleren). De eerste handelingen zouden gericht moeten zijn op de slokdarm: maagzuurremmers en middelen om voor een betere ontlediging van maag en slokdarm te zorgen. Mogelijk is daaraan al alle aandacht besteed. Helpt dit niet (voldoende), dan zijn in de behandelrichtlijnen geen argumenten te vinden waarom de gebruikelijke medicamenten, of ablatie, niet effectief zouden zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren