// Zorg algemeen

Boezemfibrileren chronisch ?

Ik heb 2 jaar voor het eerst last van atriumfibrileren gehad. Ik slik sotalol en Pradaxa. In het opvolgende jaar heb een aantal keer een cardioversie gehad maar sinds een half jaar is alles rustig. Ik heb mijn leven behoorlijk aangepakt. Psycholoog en alcohol drastisch verminderd. Begin dit jaar heb ik een gastlric bypass ondergaan bij de Nederlandse obesitaskliniek zodat ik van mijn obesitas af kom. 

Resultaat is nu al dat ik geen bloeddrukverlagers meer nodig heb. Al meer mobieler ben en beter kan bewegen.

mijn vraag is of ik altijd last van atrium fibrilatie terug kan krijgen of dat dit kan herstellen. Ik weet dat het een 'storing' in de sinusknoop is. Maar kan dit inch volledig herstellen en kom ik ooit van mijn medicatie af. En zijn hier gevallen van bekend.

met vriendelijke groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Begrijp ik goed dat U na de gastric bypass van het atrium fibrilleren af bent? Dit zien we vaak, en we weten ook dat er een sterke relatie is tussen overgewicht en atriumfibrilleren. Vaak gaat dit jaren goed, maar dan zou het fibrilleren toch weer terug kunnen komen. Het probleem zit waarschijnlijk niet in de sinusknoop zelf maar in de rest van de boezems. Ik hoop voor U dat het boezemfirbrilleren heel lang weg blijft; en als het ooit weer zou terugkomen, kunnen we er vaak wel iets aan doen.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy