// Zorg algemeen

boezem flutter, stress en hogebloeddruk

Goeden dag,

Ik hoop dat jullie me een beetje zekerheid kunnen geven in de huidige situatie waarin ik terecht ben gekomen.

Ongeveer 3 a 4 jaar geleden is er een hoge bloeddruk geconstateerd waarbij ook een cardioloog mocht bezoeken. echo etc waren allemaal goed maar ik had wel last van sosm ritme stornissen.  Deze zijn een keer vast gesteld op controlle bij de cardio door middel van een ecg waarbij hij melde dat dit hoogst waarschijnlijk een boezem flutter is ( 150 hartslag ), daarna direct door naar de eerste hulp waar ze door middel van inspuiten van een stof ( geen idee welke ) de sinus weer in een normaal ritme  kregen na de derde poging / verhoging. wel als gevolg dat de bloedruk om laag kelderde en ik bijna flauw viel.

 

Er is toen verapamil voorgeschreven daar de eerste keus medicatie niet samen ging met AD medicijn wat ik slik. Dit is lange tijd goed gegaan ( soms even last en dan weer normaal) tot dat ik in een redelijke rollercoaster van stress terecht kwam en ik afgelopen controlle bij de cardio een ritme van 1 op 3 a 1op 4,5 of 6 had . de cardio stelde voor om 24 uur te meten.  

Ik merk dat ik ten eerste zeer nerveus reageer op het ziekenhuis ( jeugd truama ) en dat bij piekeren, stress en een iets wat verhoogd alcohol gebruik zowel de bloeddruk als de fluter periodes om hoog gaan ( meestal geen 300/150 ratio ) en zo als jullie begrijpen voel ik nu alles ! .

Volgende week een 24 uur meting maar ben nu als als de dood zo nerveus over wat er uit gaat komen. ablatie ofzo moet ik al helemaal niet aan denken van wege ziekenhuis trauma gevoel.

 

Iemand tips en is er een link tussen stress/ hoge bloeddruk etc ?.

bedankt alvast !.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L C avatar
    Na 3 ablaties is er nog een zeer lastige flutter over gebleven. Inmiddels 12 elektrocardioversies verder neemt de angst en onzekerheid toe. De ablaties stellen qua operatie voor de patient niet vel voor en de risico's zijn relatief laag. Als patient vin ik persoonlijk het liggen na de operatie op de rug om te wond te laten genezen het vervelendste probleem. Dat valt dus te overleven.Ablatie 4 heeft het uiteindelijk gedaan. In goed overleg en op eigen voorstel is het gelukt om de laatste ablatie uit te voeren terwijl een flutter gaande was. Hierdoor was het voor de cardiologen mogelijk om te branden waar dit werkelijk nodig was. Tegen de verwachting in bleek het toch links rond de long venen te zijn. Nu circa 1 jaar verder, na een flutter 2 weken na de operatie is het niet meer voorgekomen. Dit ondanks dat niet alles heeft kunnen doen wat zou kunnen doen. Het laten ableren ten tijden van een flutter zie ik als de enige juist operatie. Hoe moeilijk dit ook passend is te krijgen in het productieproces van het ziekenhuis. Nu zonder flutters en amper geneesmiddelen is werkelijk een verademing. Laat u helpen!

    0
  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Hoe graag ik t ook zou willen, uw vragen zijn niet te beantwoorden zonder u en uw hele dossier te kennen. Echter, als mensen veel last hebben van de medicatie voor een flutter, dan kan een ablatie zeker overwogen worden. Laat u een keer goed voorlichten door een cardioloog die veel ablaties doet. Dan kan ook een groot deel van de angst wegnemen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy