// Zorg algemeen

Boezem fibreren

Om mijn boezem fibreren onder controle te krijgen, slik ik sinds februari j.l verapermil 120 Mg , Flecainideacetaa 100 Mg t, en sarelto 15 Mg, ik gebruik ook nog een pravastatinenatrium 40 Mg . Maar sinds ik dit gebruik ben ik erg moe, bij wat zwaardere inspanning, wordt ik erg onrustig. Ik ben 55 jaar , 10 jaar geleden een infarct gehad, met lichte schade, pomp functie is goed maar het hart vergroot, ik heb ook een slaap apneu welke onder controle is, en GEEN overgewicht. Is er nog een andere medicatie die minder bijwerkingen geven, of is dit het gevolg van een vergroot hart in combinatie met de gebruikte medicatie.

Groet

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L D avatar
  Vermoeidheid is een lastig probleem en kent heel veel oorzaken.Uw medicijnen zijn niet berucht om het veroorzaken van vermoeidheid, maar het is niet uitgesloten. Het kan heel goed zijn dat uw klachten veroorzaakt worden door het boezemfibrilleren; boezemfibrilleren kan zeker vermoeidheid veroorzaken, en ook eenonrustig gevoel. het is daarom belangrijk om te weten of er tijdens uw klachten ook boezemfibrilleren aanwezig is. Uw cardioloog kan dat prima uitzoeken.Als dit zo is, dan is er een andere behandeling nodig (uw medicijnen werken immers niet goed). U kunt dan met uw cardioloog overleggen over catheter-ablatie, een behandeling via de lies, waarover op deze website al veel is gecommuniceerd.

  0
 • F N avatar
  Klopt het, dat het niet zinvol is, bij een vergrote linkerboezem, een ablatie te ondergaan, omdat deze dan minder succesvol is. Boezem is 2 tot 3x vergroot..Met groet .

  0
 • L avatar
  U stelt een vraag over uw moeheid, die ik met deze gegevens en zonder u gezien te hebben, maar ten dele kan beantwoorden. Zowel het hart(falen) als de medicatie en de slaapapnoe kunnen moeheid geven en dus zeker ook een combinatie van deze zaken.Of u nu hartfalen heeft, kunt navragen bij uw cardioloog. U schrijft echter dat de pompfunctie goed is.Daarnaast kan het zo zijn dat uw hart onder invloed van medicatie te traag, te snel of verminderd pompt (bijv onder door de combinatie van Verapamil en flecainide). Mogelijk is hiervoor een medicatieaanpassing nodig.Uw longarts kan mogelijk beoordelen of de behandeling van de slaapapnoe nog afdoende is.Daarnaast zijn er nog tal van andere oorzaken van moeheid, o.a. bloedarmoede, andere (infectie) ziekten, depressie, etc. Uw huisarts kan u het helpen een traject in te zetten om uit te vinden waar het vandaan komt. Hij kent u tenslotte het best.Ik wens u sterkte met oplossen van dit probleem.

  0

Je moet Inloggen om te reageren