// Zorg algemeen

Bloedwaarden Cholesterol

Kunt u mij het proces uitleggen waardoor mijn bloedwaarden zijn veranderd zoals onderaan beschreven? De nieuwe waarden zijn na een jaar van koolhydraat-arm eten (vet-rijk dus) volgens ‘paleo’ richtlijnen, zonder medicijn gebruik, maar mét veel eieren, vlees, vis, groente en wat fruit.TChol 12,4 –> 6,7HDL 1,24 –> 1,29LDL 5,9 –> 4,7Triglyceriden 5,5 –> 1,65HDL-LDL ratio 4,7 –> 3,6Glucose nuchter = 4,4 bij laatste meting.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F V avatar
    Dag ,Bedankt voor je positieve reactie!Graag wil ik het woord dieet (vanaf nu) vermijden. Het gaat wat mij betreft om een logische manier van eten zoals die past bij het menselijk lichaam. Dit betekent, vergeleken bij het Westers/moderne voedingspatroon, een verschuiving in gewoonte die blijvend is, niet tijdelijk. Afvallen gaat daarmee moeiteloos (tenminste, als je voorheen te zwaar was) en een 'normaal' gewicht blijft gemakkelijker te handhaven. Het is denk ik essentieel om bloedsuikerpieken (en dalen) te managen (lees: voorkomen). Met voeding die vooral uit vet en eiwit bestaat en quasi als enige koolhydraten die uit groente en fruit bevat normaliseert merkbaar je bloedsuiker en daarmee dus je insulineproductie. Hongerklop en cup-a-soup momenten zijn verleden tijd en je eetpatroon is dan veel gemakkelijker met het verstand te sturen. Overigens gaat je lichaam ook als vanzelf om beweging vragen, om op jouw eerste punt terug te komen (punt 2 is een non-issue wat mij betreft).Het gaat wmb echter niet alleen om gewicht. Als je het lichaam ontziet van allerhande 'onnatuurlijke' voedingsstoffen (dus ingrediënten waarop het niet geëvolueerd is) is het blijkbaar een stuk minder gestressed en is er geen noodzaak tot (overmatige) cholesterol productie. Dus; geen eten uit pakjes, meelproducten, suikers, margarine etc. Dit is de theorie en de praktijk bevestigd deze in mijn geval 1 op 1. Waar ik nu benieuwd naar ben is waarom ik van 'de dokter' alleen kreeg te horen dat een statine vooral de oplossing is en van de diëtiste dat ik vooral volkoren brood met becel moet eten. Het is niet logisch.

    0
  • P T avatar
    Dat zijn indrukwekkende veranderingen.Je kunt (buiten medicatie) je cholesterol verlagen op een aantal manieren:- meer bewegen- stoppen met roken- afvallen in gewicht- juiste voedingDe laatste 2 manieren zijn belangrijk bij een dieet. Door het afvallen zakt je LDL-cholesterol en kan je HDL-choelsterol stijgen. Het dieet dat je beschrijft kan daarnaast door een verschuiving van verzadigde naar onverzadigde vetten leiden tot verdere afname in het cholesterol. Ben je ook afgevallen met dit dieet en blijf je momenteel op gewicht? Dat laatste lukt namelijk niet altijd bij of na een koolhydraat-arm dieet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren