// Zorg algemeen

Bloedverdunner na ASD

Hallo, ik heb eind 2016 een kleine TIA gehad. Sindsdien slik ik bloedverdunner. Destijds in het ziekenhuis bleek dat er een opening was tussen mijn 2 boezemkamers. Die is na enkele onderzoeken uiteindelijk in januari van dit jaar gedicht. De cardiologe vermoedde dat daarmee de oorzaak van de TIA (een klein stolsel in de hersenen) weggenomen was en zei dat mss de bloedverdunner niet meer nodig was. Maar dat is natuurlijk aan de neuroloog, zo zei ze erbij. De neuroloog bevestigde anvankelijk haar vermoeden en zei dat de bvd niet meer nodig was. 10 dagen later belde hij op om te zeggen dat mensen in dat geval toch levenslang bvd blijven slikken. Ik slik die natuurlijk liever niet levenslang vandaar mijn vraag: 
zijn er hier mensen in een soortgelijke situaltie of die hier iets over kunnen zeggen? Voordat je verwijst naar de neuroloog: hem is ook al deze vraag gesteld.
Dank,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    , Ook na het sluiten met een 'parapluutje' (closure device) van een opening in het tussenschot tussen de boezems bij een patiƫnt die eerder een TIA heeft gehad blijft het nodig om de 'bloedverdunner' (thrombocytenaggregatieremmer) in te nemen, om een eventuele 2e TIA of herseninfarct te voorkomen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy