// Zorg algemeen

bloedonderzoek ter controle op infectie ivm endocarditis

Ik heb nu al 2x een endocarditis gehad en de laatste keer was het echt niet goed. Heb toen ook een her operatie gehad en ben behoorlijk ziek geweest en langdurig iv antibioticum gehad.maar ik vroeg mij af hoe relevant het is om regelmatig een bloedbeeld bepaling te doen om zo ook ontstekingsbeeld in de gaten te houden.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    U stelt een vraag over een potentieel ernstig ziektebeeld: endocarditis.Een endocarditis is een ontsteking van de binnenkant van het hart en dit betreft meestal een ontsteking van een- of meerdere hartkleppen. Als zo'n klep ontstoken raakt, dan kan hij gaan lekken, waardoor het hart kan worden overbelast, maar ook kunnen stukjes ontsteking in de bloedbaan komen en zich naar andere organen verplaatsen.Er zijn bepaalde bacteriƫn die vaker voorkomen bij endocarditis en de behandeling bestaat meestal uit het geven van antibiotica in combinatie met een hartklepvervanging.U vertelt dat u twee keer bent getroffen ook twee keer bent geopereerd. U kunt met uw cardioloog bespreken of er sprake was van ook twee keer dezelfde bacterie. Als dat zo is, dan kan onderzoek gedaan worden waar deze vandaan komt, bijvoorbeeld uit de darm of de mond.Ik denk dat regelmatig een bloedbeeld laten afnemen niet een endocarditis kan voorkomen. Wel denk ik dat het goed is om bij koorts of een ander "onverklaard ziek zijn" snel en laagdrempelig de huisarts of cardioloog te raadplegen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy