// Zorg algemeen

Bloeddrukmetingen

Goedendag,

Nav bloeddrukmetingen door huisarts die een hoge waarde aangeven, bovendruk 159, adviseren ze me een 24  uurs meting te doen. Staat gepland. Omdat ik een beetje verontrust ben meet ik zelf ook mijn bloeddruk. De uitkomsten zijn nogal variabel van 116/71 tot 139/74. En dit na enkele metingen met korte tussenpozen. Wat me opvalt is dat de eerste meting altijd een aanzienlijk hogere waarde aangeeft dan de metingen binnen enkele minuten daarna. Is hier een logische verklaring voor? Ik doe de metingen nu enkele dagen en steeds zie ik hetzelfde patroon. Uitschieters daargelaten zitten de meeste metingen tussen 122 en 126 bovendruk en 69 en 73 onderdruk. Zijn dit nu werkelijk verontrustende waardes die een 24 uur meting rechtvaardigen?

Ik ben overigens een man van 57 jaar. De bloeddrukmetingen die ik gebruik is een Omron MX3 Plus.

Alvast dank voor uw antwoorden


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • R Y avatar
  Als het goed is slaat de omron de bloeddrukwaarden zelf op je kunt natuurlijk ook je bloeddrukmeter even meenemen naar de huisarts, ik zelf heb de omron m6 comfort en doe thuis de meting in overleg met de huisarts scheelt voor hem en mij veel tijd.Gr

  0
 • S K avatar
  Hartelijk bedankt voor jullie reacties en !Ben reuze benieuwd naar wat die 24 uurs meting oplevert maar gezien mijn metingen maak ik me voorlopig niet al teveel zorgen.Nogmaals dank, grt.

  0
 • F B avatar
  Ik kwam bij de huisarts voor een ouderenonderzoek,mijn bloeddruk werd gemeten ik ben 69 jaar dat was 175 om 106 veel te hoog dus ik weet dat het bij de arts altijd torenhoog is het zg.wittenjassensyndroom dus had ik s.morgens thuis al gemeten 135 om 80 vind ik mooi de arts wilde het niet geloven en schreef mij betablokkers voor ik heb ze niet genomen en ben gewoon verder thuis blijven meten waar het onveranderd goed bleef.laat je niet meteen opzadelen met die nare betablokkers als je thuis goede metingen hebt.

  0
 • H H avatar
  Je thuismetingen zien er keurig uit, er is altijd wel een spreiding, het streven is de boevendruk onder de 140 mmHg te houden. Dat de eerste metingen wat hoger zijn kan komen doordat je er op dat moment (teveel) mee bezig bent omdat je benieuwd bent naar de hoogte van de meting. Door de meting 1 of 2 keer na 3-5 minuten zittend te herhalen krijg je een reƫler beeld, je bent dan vaak wat rustiger en dat levert dan een wat lagere bloeddruk op. Een bloeddrukmeting blijft een momentopname, door een 24 uurs meting krijgt de huisarts een reel beeld van de bloeddruk de gehele dag en nacht door, mogelijk berust de meting van 159 mmHg op wat wij "witte jassen" hoge bloeddruk noemen (bij de dokter verhoogd, thuis normaal)Ik zou mij op dit moment niet ongerust maken, hopelijk laat de 24uurs meting geen bijzonderheden zien.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy