// Zorg algemeen

Bloeddruk tabletten.

Hallo, kunt u mij raad geven?

Mijn bloeddruk is altijd te laag, en voel me dikwijls duizelig met hoofdpijn.

Afgelopen november ben ik bij de Cardioloog geweest en hij heeft mijn Ramipril gehalveerd. Ook omdat ik afgevallen ben en veel sport.

Nu na een half jaar heb ik nog steeds een lage bloeddruk en een erg lage pols.

Meestal rond de 100/55. mijn pols is in rust 's avonds rond de 40, hier ben ik een beetje bang van. Kan mijn hartslag stil blijven staan omdat hij zo langzaam gaat.

In November hoef ik pas terug naar de Cardioloog voor mijn jaarlijkse controle.

Nu wil ik met de ramipril helemaal stoppen vanwege de nog steeds lage bloeddruk, mag ik dit zelf regelen, of kan ik tot november wachten, of is het verstandig een tussen afspraak te maken bij de Cardioloog.

Met vriendelijke groet

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Dank voor je vraag. Het is altijd moeilijk te begrijpen voor mensen die een lage bloeddruk hebben dat ze tabletten voorgeschreven krijgen die de bloeddruk nog verder verlagen. Ramipril is zo'n middel dat enerzijds een bloeddrukverlagend effect heeft maar daarnaast ook aan patienten gegeven wordt na bv een hartinfarct omdat het een beschermend effect op de hartspier heeft. Een lage bloeddruk is op zichzelf geen probleem maar kan het wel zijn als je er last van krijgt.Ik zou nooit iemand aanraden om op eigen gelegheid de medicijnen te veranderen maar wachten tot november terwijl je er veel klachten erv is ook geen optie. Ik zou je willen aanraden om telefonisch contact op te nemen met de polikliniek cardiologie de cardioloog kan dan zelf beslissen of dit telefonisch kan worden afgehandeld of dat je afspraak vervroegd moet worden.Een lage hartslag kan verschillende oorzaken hebben, zo hebben mensen die veel sporten vaak een lagere hartslag maar ook medicijngebruik zoals bv betablocker maken de hartslag een stuk lager. Een hartslag van 40 in rust is wel laag maar hoeft zeker niet gevaarlijk te zijn. Alleen indien een hartslag laag is door bepaalde geleidingsstoornissen dan kan dit problemen geven. Een ECG (hartfilmpje) is een zeer eenvoudig onderzoekje dat snel meer informatie kan geven over de aanwezigheid van geleidingsstoornissen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy