// Zorg algemeen

Bloeddruk

Ik ben bijna 65 jaar.Ik ben vaatpatient en heb al diverse operaties ondergaan.In Maart van dit jaar heb ik voor de tweede keer een broekprothese gekregen.Een operatie die niet mis is. Drie jaar geleden heb ik in de rechter kransslagader een stent gekregen.De linker kransslagader had ook een vernauwing maar daar is niets mee gedaan. Omdat ik met een landelijk onderzoek mee heb gedaan is de stent een jaar later gecontroleerd en goed bevonden.Bij die controle bleek tevens dat de vernauwing in mijn lijnker kransslagader met 11% was toegenomen. Toch ben ik goed hersteld van alles.Nu ben ik aan het sporten geweest en tijdens het fietsen onwel geworden.Mijn hartslag steeg plotseling naar 180 slagen per minuut terwijl ik normaal 125 heb.Ik ben gestopt met het sporten en naar huis gegaan.Voelde mij niet echt ziek maar ook niet fit.Ben toch naar de huisartsenpost gegaan omdat ik over twee dagen een vrij hoge bloeddruk had.Deze kon niet echt iets vinden maar adviseerde mij om na het weekend contact op te nemen met mijn eigen huisarts vanwege mijn hoge bloeddruk.Mijn vraag is of mijn angst gegrond is dat ik weer ergens een verstopping heb en of ik moet aandringen om een verwijzing naar de cardioloog te krijgen.Soms heb ik het idee dat ik wat voel in mijn borst.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    ,Je hebt al veel meegemaakt op het gebied van hart- en vaatziekten. Ik begrijp dat je tijdens inspanning onwel bent geworden en daarnaast is er een te hoge bloeddruk geconstateerd.Zoals je waarschijnlijk al zult weten is een verhoogde bloeddruk een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. In jouw geval is het dus erg belangrijk dat je bloeddruk goed onder controle is. Een beperkte zoutinname kan de bloeddruk verlagen, maar vaak is daar (extra) medicatie voor nodig. Alleen al daarom snap ik het advies van de huisartsenpost om na het weekend naar je eigen huisarts te gaan volkomen. Ik zou dan ook zeker de onwelwording met je huisarts bespreken en ook dat wat je voelt in de borst. Je huisarts kan je dan adviseren over je bloeddruk en of een verwijzing naar de cardioloog geïndiceerd is. Belangrijk is om ook aan te geven dat je je zorgen maakt over een eventuele verstopping in de kransslagaders, de huisarts zal daar in zijn overweging voor een doorverwijzing zeker rekening mee houden. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy