// Zorg algemeen

Bloed doneren met een pacemaker

Goedeavond,

Laatst ben ik erachter gekomen dat ik bloedgroep O negatief heb. Ik heb begrepen dat dit een graag gewilde bloedgroep is. Ik loop al lang rond met het idee bloed te doneren, ook lang voor ik een pacemaker kreeg, daar  heb ik zo mijn redenen voor.

Bij navraag blijkt dat je niet mag doneren met een pacemaker. Ik heb meermalen contact gezocht, omdat ik wilde weten wat daar de redenen voor zijn. Er wordt gezegd dat men "niet in kan staan voor de gezondheid voor mensen met een pacemaker".

Maar wat nou als ik mij prima voel, geen ondeliggende hartziekte heb en ik er voor 100% achter sta, is het dan mogelijk om toch bloed te doneren? Is het mogelijk om bijvoorbeeld met een verklaring van een arts toch bloed te doneren? Waarom is bijvoorbeeld Sanquin zo afwerend tegen het bloed doneren met een pacemaker?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    U kunt het even een gesprek hebben met de medisch leider van de thrombosedienst en vragen of, en onder welke voorwaarden u wel bloed mag geven. Het kan een reflex zijn van de thrombosedienst, die wel begrijpelijk is omdat de meeste mensen met een pacemaker wel een onderliggende hartziekte hebben. Wellicht ligt het voor u anders als bijv uw behandelend cardioloog aangeeft dat er geen enkel risico is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren