// Zorg algemeen

Blijvende vermoeidheid na bypass operatie

In 2007 heb ik (preventief) een bypass operatie ondergaan. Na de operatie bleef ik maar moe en eigenlijk had ik de indruk dat ik niets was opgeschoten. Doorverwezen naar de longarts en ik bleek last te hebben van slaapapneu. Mijn longen waren en zijn onlangs weer gecontroleerd en 100%. De therapie voor de slaapapneu heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik kan eventueel zonder CPAP slapen…Doch die versnelde vermoeidheid is er nog steeds, zij het in mindere mate ik heb 's nachts erge last van (been) krampen en spierpijnen in schouders. Het afgelopen jaar ben ik intensief gaan wandelen omdat ik in april de voettocht naar Santiago wil maken. Mijn conditie is voor mijn leeftijd (62) 120% tov mijn leeftijdgenoten. Wel recupereer ik erg langzaam en zakt mijn bloeddruk na het wandelen wat vervolgens aanleiding is geweest om in januari jl. dit te onderzoeken door te katheteriseren. Ook met het doel of het maken van de tocht verantwoord is. De omleidingen zien eruit alsof ik gisteren ben geopereerd. En volgens mijn cardioloog is er niets aan de hand. Ik gebruik medicatie voor cholesterol en hoge bloeddruk. Kan dit de oorzaak zijn van die blijvende vermoeidheid? Ik gebruik geen bètablokker maar calcium antagonist (nifedipine sinds mijn operatie, daarvoor een ander merk (?)). De dosering is in december 2014 verhoogt van 30 naar 60 mg. Ik word/ben door deze ontwikkelingen onzeker en vraag me af of de dosering verantwoord is met oog op de tocht.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    geachte heer/mevrouw,Vanaf deze plek en zonder dat ik uw verdere gegevens heb, kan ik in alleen in z'n algemeenheid uw vragen beantwoorden.Het feit dat uw longen goed zijn, maar met name het feit dat u 120% scoort bij een inspanningstest, lijkt er sterk op te wijzen dat de moeheid niet aan deze organen gerelateerd is. De tocht naar Santiago lijkt me daarom ook mogelijk. Indien uw moeheid gepaard gaat met chronische spierpjn, zou nog een oorzaak in het gebruik van de cholesterolverlager kunnen liggen.De echte geruststelling in deze, of het aanvragen van ander soort onderzoek, zal door uw huisarts moeten gebeuren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy