// Zorg algemeen

blijft lastig..

Bij mij zijn dus op een holter, pvc's pac's en ook p.a.t. gezien. De holter was op eigen verzoek bij de huisarts. Na eigen verzoek, verwijzing naar cardioloog, daar ik al jaren veel klachten heb. pijn op de borst, veel overslagen op diverse plekken..dan weer maagkuil, dan rechts op borst dan weer links. En ja..allemaal overslagen voelende op verschillende plekken.

tijdens mijn bezoek -> cardioloog heeft niet alle gegevens van de event holter voor zich  en met wat hij wel voorhanden heeft , verwerpt hij de p.a.t. constatering die gedaan is op het holter?  Verder geen uitleg. niets. Als ik zeg dat ik mijn overslagen, die voelen als vervelende pijnlijke spasmes..ipv harde klappen, veel frequenter aanwezig zijn dan voorheen en ik een relatie zie met mijn maag. Veel lucht indigestie achtige klachten ten tijde van mijn overslagen, en enorm veel boeren, wordt hier ook niets mee gedaan. Ik krijg vooral sochtends elke minuut wel een aantal vervelende spasmes /overslagen.. vaak gaat mijn maag dan tekeer...en darmen..veel lucht en knorren maag. Ik kan het dan echt benauwd hebben. en heel veel boeren..en nogmaals die onprettige overslagen..pijn op borst.

Als ik dan smiddags 'veel' eet, heel vreemd, dan neemt de hoeveelheid overslagen af..naar 5-10 per uur of zo. of soms zelfs maar een paar per 2 uur. 

De relatie met mijn maag/slokdarm is voor mij evident. lucht/gas..wat omhoog drukt.

Ook kan ik vaak zelf overslagen triggeren door te steunen op mijn borst..voorover leunen op je armen. heel typisch allemaal. 

Het moeilijke is dat door de wat rommelige aanpak vanuit de cardioloog ik maar met vragen blijf zitten, welke deze man niet beantwoordt. Mijn hart is structureel in orde, gezien een normale echo een jaar geleden, en een normale inspanningstest..zei het op een zeer laag wattage. Deze bevindingen zijn afdoende om mij verder vervolgens mede te delen dat alles in orde is. Echter een echo ziet lang niet alles goed.. bindweefselvorming zeer slecht zichtbaar op een echo heb ik begrepen.. dus hoe zeker is het dat je hart dus goed is en mijn overslagen ongevaarlijk? ook wisselt mijn zuurstof , gemeten aan mijn bvinger regelmatig.. kan verlopen van  99 naar 94 en weer terug naar 98 in 2 minuten, al zittende .. en bij mijn familieleden, is hier geen spraken van bij dezelfde meter..dan wil hij wel eens 1 zakken..maar niet zo schommelen..

Al met al blijft het dus zeer lastig, vertrouwen te vinden in een lichaam wat sputtert en zeer summiere of op basis van niet alle gegevens , uitleg.

Vragen:

1) Als de ene arts p.a.t constateert en de ander verwerpt het weer op basis van niet alle gegevens?  wat moet je dan als patient? En hoe weet ik nu wat wel of niet veilig is?

2) De relatie van mijn overslagen met mijn maag/gas/lucht en de verschillende plaatsen waar ik op mijn borst en maag overslagen voel. Is daar uitleg over te krijgen?

3) Mijn overslagen schommelen nog al in hoeveelheid, maar de laatste maanden is het aantal frequenter geworden..soms 5 in een minuut dan weer in 1 uur. Vooral gekoppeld aan de druk vanuit mijn maag blijf ik zeggen.. ook het zelf kunnen triggeren met leunen op mijn armen..steunen voorover leunend.. ..wat verklaart dit?

4) Ik heb sinds jaren, vooral bekend sinds deze klachten een negatieve t top in lood 3 ensoms erbij in AvF.. toch wordt dit door een cardiloog altijd terzijde geschoven? terwijl elke keer als een broeder of bij een hartfilmpje op eerste hulp dit zien.. de mensen gelijk schrikken en me doorsturen naar de 1e harthulp..daar ze dat niet vertrouwen? De mixed signals die je als patient ontvangt en je persisterende klachten geven weinig vertrouwen. Je krijgt dan als patient soms de stempel..hypochondrisch of dat je te druk maakt, maar ik mis nu juist enige consistentie en ter zaken kundigheid bij het beoordelen van mijn klachten. Het ontbreekt aan een goede diagnose. Spreek ik over Roemheld syndroom , weten ze niet wat je bedoelt. zeg je POTS..gezien soms een hartslag van 140 bij alleen staan..-> niet altijd overigens..kennen ze het niet.. Met alle respect..een arts/cardioloog? Alles wordt maar verworpen..maar het moet toch iets zijn?

 

ik stuur 2 hartfilmpjes mee.. nummer 1 komt van event holter op het moment van mijn overslagen..spasmes..zie 2e rij..op ch2 holter

2e in het ziekenhuis.. ik heb en voel een overslag ..vervolgens zie je in alle loden een reactie behalve in lood 2?

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U heeft ons al veel vragen gesteld en hebt veel moeite om de antwoordenen reacties van uw behandelend artsen te accepteren. We vragen uwbegrip voor het feit dat wij u, via deze website, zonder inzage in demedische onderzoeken en zonder direct contact, niet meer verder kunnenhelpen. Deze website is bedoeld voor uitwisseling van kennis enervaringen tussen patiƫnten, in samenwerking met artsen, waardoor niet altijd alle problemen kunnen worden opgelost.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy