// Zorg algemeen

Blauwe plekken

na een hartinfarct afgelopen zomer slik ik nu 50 Mg metroprolol, 80mg ascal, 90 Mg ticagrelor, 5 Mg Ramipril, en Statines 

ik heb op mijn benen en armen overal blauwe plekken. Ik heb er op gelet maar ik stoot mij niet vaak de blauwe plekken ontstaan spontaan! 

Het blijft maar doorgaan steeds weer opnieuw! Is dat normaal zo erg?ik heb gelezen dat er ook iets anders aan de hand kan zijn met je bloed als de plekken zo erg zijn! 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Dank voor uw vraag. Bij veel mensen na een hartinfarct ontstaan er makkelijk blauwe plekken door het gebruik van Acetosal, zeker als dit gecombineerd wordt met een middel als Ticagrelor. Beide middelen remmen namelijk de bloedplaatjes. Dit remmen van de bloedplaatjes is van belang voor het voorkomen van een stolsel in de stent in de kransslagader en voor het gladder worden van de vwand. Hierdoor verbetert ook de levensverwachting van mensen met een hartinfarct en daarom is het van groot belang deze medicijnen te slikken. Na verloop van tijd, meestal na een jaar, kan de Ticagrelor gestopt worden en nemen de klachten van blauwe plekken meestal ook weer af.Of er nog iets anders aan de hand is, kunt u overleggen met de huisarts die door bloedonderzoek naar de stolling en het overige bloedbeeld kan kijken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy