// Zorg algemeen

Biologische of mechanische hartklep??????

Ik zie op tegen het getik welke een mechanische hartklep met zich mee brengt.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • M K avatar
  Ik heb sinds december 2014 een kunstklep ( mitralisklep ). In het begin heb ik heel erg moeten wennen aan het getik. Nu hoor ik het meestal nieteens meer en ben er helemaal aan gewend.

  0
 • R L avatar
  Voor het maken van een keuze tussen een biologische of mechanische hartklep is een website ontwikkeld. Zie hiervoor www.hartklepkeuze.nl

  0
 • G Q avatar
  Goedemiddag,zowel de mitralis als de tricuspidalisklep lekken bij mij. Mijn cardioloog heeft gezegd dat vervanging voorlopig niet mogelijk is, omdat ik een CRT-D heb. Bij nieuwe kleppen zouden geen leads geplaatst kunnen worden. Omdat dan alle aansluiitingen aan de buitenkant van het hart moeten komen (derde lead naar linker kamer zit al zo en geeft 7,5 volt af, rechts 1,5 volt) wil hij dit uitstellen tot het absoluut niet meer gaat en ik definitief op bed kom te liggen. Mijn conditie is te slecht om dit nu al te doen.Mijn vraag is, geldt dit voor beide soorten kleppen? Over biologische of kunstmatige kleppen en ICD-leads wordt vrijwel nergens gesproken.

  0
 • F P avatar
  Uit ervaring kan ik zeggen dat je went aan het "tikken". In 1987 is mijn aortaklep vervangen door een Bjork- mechanische klep. Op de foto kun je zien dat deze klep metaal op metaal tikt. Deze kunnen mensen in een doodstille omgeving wel eens horen. Dit afhankelijk van hoe jij zit of hoe de ander t.o.v. jou zit. Dat anderen het kunnen horen heb ik nooit als vervelend ervaren, integendeel, hiermee heb ik alleen komische situaties mee gemaakt. Dat mensen naar mijn digitale horloge keken en dan zag je ze denken "die is digitaal" en als ik dan vroeg of er iets aan de hand was, kreeg ik soms als antwoord "ik hoor iets tikken". Mijn reactie was dan altijd steevast: "Oh, dat is niks, dat is mijn hartklep maar". In 2008 heb ik een mitralis-kunstklep gekregen. Deze maakt echt veel minder geluid; in 20 jaar is de techniek echt veel verbeterd.Kortom, ik zou niet bang zijn voor een mechanische klep. Mijn vrouw vindt het zelfs een fijn geluid als ze hem rustig hoort tikken tijdens het slapen.

  0
 • F S avatar
  Bij de keuze voor een biologische of mechanische hartklep speelt leeftijd een belangrijke rol.Beide kleppen hebben voor- en nadelenMechanische kleppen zijn gemaakt van duurzaam materiaal: kunststof of koolstof en metaal. Een voordeel is dat mechanische kleppen nauwelijks slijten meestal levenslang meegaan. Er zijn ook nadelen: iemand met een mechanische klep moet levenslang antistollingsmiddelen slikken. Bovendien maken sommige mechanische kleppen inderdaad een tikkend geluid dat hoorbaar is. Biologische kleppen (of bioprothesen) zijn gemaakt van speciaal bewerkt weefsel van dieren (varkens of runderen) of het zijn donorkleppen van mensen (een zogenoemde homograft). Biologische kleppen zijn relatief gemakkelijk te plaatsen. Ze maken geen geluid en de patiënt hoeft geen antistollingsmiddelen te gebruiken. Het nadeel van een biologische klep is dat deze geen leven lang meegaat en na een aantal jaren weer vervangen moet worden.In de praktijk wordt de keuze voor dé klep in samenspraak met de cardiothoracaalchirurg gemaakt. Soms kan de definitieve keuze pas op de operatietafel worden gemaakt.Succes met de keuze en met de operatie en ik wens u een goed herstel.

  0

Je moet Inloggen om te reageren