// Zorg algemeen

bijwerkingen sotalol

Ik ben een vrouw van 41 en twee weken terug is bij mij boezemfibrilleren vastgesteld na holteronderzoek. De huisarts heeft mij toen metoprolol voorgeschreven, de cardioloog heeft dat vorige week vervangen door sotalol omdat daarmee beter de dosering kan worden aangepast. Van allebei de middelen heb ik bijwerkingen die voor mij bijna erger voelen dan de kwaal waar ik last van heb: nog extremere vermoeidheid, spierpijn (bijna kramp) in mijn bovenbenen en kuiten en hoofdpijn.Tussendoor probeer ik ook nog “gewoon” te werken (een maand geleden teruggeschroefd van 8 naar 6 uur per dag vanwege mijn vermoeidheid) wat me nu steeds zwaarder gaat vallen door de hoofd- en spierpijn.Mijn vraag is of de bijwerkingen minder worden als mijn lichaam aan de sotalol is gewend?En daarnaast, wat is de reden om dit medicijn voor te schrijven?Ter info, boezemfibrilleren zit bij mij waarschijnlijk in de familie, cholesterol, suiker, werking schildklier, bloeddruk is allemaal goed. Volgende week heb ik een echo, de week daarna kom ik weer bij de cardioloog om verdere stappen te bespreken (maar dat lijkt nu heeeeel ver weg met de klachten die ik er nu bij heb gekregen)

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • I L avatar
  Ik was ook intensmoe bij gebruik van Sotalol, in de middag lag ik op mijn toetsenboord of ging naar huis om te slapen en werd ook erg depressief. Mijn cardioloog heeft het naar 1 x per dag gezet, wel met die verstande dat ik de sotalol altijd bij me heb voor als ik een aanval van boezemfribrileren krijg.Het gaat nu beter en trek de dag veel beter, ik werk 4x 9 uur per week. ik ben nog wel moe naar stukken minder...

  0
 • E K avatar
  bedankt voor het antwoord, ik zal het bij mijn volgende bezoek aan de cardioloog zeker bespreken. Het hangt af van de vervolgonderzoeken of ik voor een ablatie in aanmerking kom.

  0
 • L D avatar
  De bijwerkingen die u beschrijft zijn bekende bijwerkingen van beta-blokkers. Sommige mensen zijn daar zeer gevoelig voor. Metoprolol is een veel gebruikte beta-blokker. Sotalol heeft een dubbelen functie: het is een beta-blokker, maar ook een ritme-medicijn.De bijwerkingen gaan als regel niet meer weg, als ze na enkele dagen nog aanhouden. Ga er nu nog even mee door, maar vraag om of een ander medicijn, of om een ablatie. Het boezemfibrilleren niet spontaan weggaan, wat betekent dat u langdurig medicijnen zal moeten gebruiken, zolang u geen ablatie ondergaat.

  0

Je moet Inloggen om te reageren