// Zorg algemeen

Bijwerkingen Simvastatine cholesterolverlager

Sinds een maand slik ik naast ascal, maagbeschermer en een paar bloeddrukverlagers 40mg simvastatine. Kort daarna kreeg ik behoorlijk spierpijn in mijn rug en met name tussen de schouderbladen. Mijn huisarts zei dat dit de bijwerkingen zijn van de statine en heeft d.m.v. bloedonderzoek de nierfunctie laten testen. Deze was goed. Sinds donderdag jl. slik ik Diltiazem retard 200 mg en op advies van de apotheek 20 mg simvastatine. De spierpijn tussen mijn schouderbladen en soms in het midden van mijn rug verminderen niet, ik heb er de hele dag last van. Is er een alternatief voor de simvastatine en hebben meer mensen deze ervaring en eventueel een oplossing? Ik kan pas over 5 weken terecht bij mijn cardioloog.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • J v avatar
  Herkenbaar, maar wat ruim verkrijgbaar is bied mij een 100% pijnloos gebruik van astortatine.

  0
 • Y v avatar
  checkt u ook de bijsluitervan de maagzuurremmer. wellicht ligt daar deoorsprong van uw klachten. Indien u ascal 100 in wateroplossing gebruikt is de kans op evt maagbezwaren dermate klein dat u, tenzij u reeds anderemaagklavhten had of gevoeligheddn, gerust de zuurremmers, die onnodig uw darmflora en weerstand aantasten, tot nader order kunt laten staan

  0
 • L v avatar
  Reveal geplaatst.10 dagen geleden is er bij mij een zgn. reveal onder de huid in de borst geplaatst. Een apparaatje ter grootte van een usb-stick, bedoeld om een eventueel afwijkend hartritme te registreren. Ik had mezelf van te voren georiƫnteerd over de types reveal, die er op dit moment op de markt zijn en nou blijkt dat ik het grootste model heb gekregen, de reveal XT. Ik merkte het tijdens de ingreep, die moeizaam verliep en vroeg mij direkt af: waarom niet de veel kleinere en modernere Reveal Linq ? Dit apparaatje is stukken kleiner en het plaatsen ervan is veel minder traumatisch. Dat is duidelijk te zien op het filmpje over dit onderwerp op Youtube. Ook de mogelijkheden van dit apparaatje, de Reveal Linq, zijn veel uitgebreider.Ik heb nog geprobeerd de firma Medtronic (vertegenwoordiger van Reveal in Nederland) in Heerlen te bellen, maar kreeg geen ter zake kundige aan de telefoon. Mijn vraag: waarom kreeg ik dit model? Is dat een financiƫle overweging, of hadden ze deze nog op de plank liggen? Het is de bedoeling dat deze (stick, hartmonitor) 3 jaar geimplianteerd blijft. Bij mijn eerstvolgende bezoek aan mijn cardioloog, zal ik het er zeker met hem over hebben.

  0
 • C H avatar
  Simvastatine wordt als eerste keus aanbevolen bij de medicamenteuze behandeling van een te hoog cholesterolgehalte. Spierpijn is een vaker gehoorde klacht bij het gebruik van deze en andere statines. Vaak wordt door middel van een lagere dosering geprobeerd deze klachten te doen verdwijnen. Dit is in uw geval al gedaan, helaas zonder resultaat. Uw cardioloog kan besluiten een andere statine, zoals rosuvastatine of atorvastatine voor te schrijven. Als dit ook de klachten niet wegneemt, kan er overgestapt worden op een niet statine-cholesterolverlager zoals ezetrol, biologische producten zoals rode rijstcapsules en/of een combinatie van deze soorten. Oftewel er zijn verschillende alternatieven voor het gebruik van de simvastatine.Ik raad u toch aan dit met uw cardioloog te bespreken, deze weet wat in uw geval (afhankelijk van uw voorgeschiedenis en risicofactoren) het alternatief is. Mogelijk kunt u via de poli-assistente dit probleem al bespreekbaar maken bij uw cardioloog, zodat er hopelijk snel een oplossing gevonden wordt. Veel succes!

  0

Je moet Inloggen om te reageren