// Zorg algemeen

Bijwerkingen cholesterolverlagers en Q10

Van mijn cardioloog kreeg ik de cholesterolverlager Simvastatine voorgeschreven. Al na korte tijd kreeg ik behoorlijke spierpijn vooral tussen de schouders. Mijn huisarts zei dat dit door Simvastatine kwam maar mocht zelf geen ander middel voorschrijven omdat de medicatie door mijn cardioloog was voorgeschreven.Hij noemde als beter alternatief Socor. Met mijn cardioloog heb ik gesproken over de bijwerkingen en hij stelde voor een maand te stoppen en daarna om de dag Simvastatine te nemen in combinatie met Q10. Er was weinig tijd om mij hierover uitleg te geven. Heeft iemand ervaringen met deze combinatie en wat doet Q10 in dit geval?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

 • W F avatar
  als natuurlijke cholesterolverlager heb ik veel baat gehad met rode rijst gist tabletten, vorig jaar was mijn cholesterol sky high, een paar maanden geleden was hij keurig binnen de marges. Het zal niet voor iedereen gelden ben ik bang, maar het kan nooit kwaad het ter sprake te brengen bij een arts die dan wel openstaat voor natuurlijke middelen. Dat is soms al een gevecht op zich.

  0
 • M v avatar
  Sinds 2 weken slik ik Q10 60 mg per dag en ik moet zeggen dat de spierpijn enorm verminderd is. Overdag bijna geen last en 's avonds komt de pijn weer opzetten tussen de schouderbladen.

  0
 • T G avatar
  Ik kreeg in het begin ook simvastatine voorgeschreven , dit zorgde na 3 maanden voor dermate veel spierpijn en kramp in de benen dat ik daardoor een spierscheuring opliep, Kreeg al helemaal geen medewerking van alle betrokken medici die allemaal ontkenden dat het van de simvastatine kwam , toch alle vervangende statines geprobeerd maar dat gaf geen verbetering,Ben nu gestopt met de statines en de overige medicijnen gehalveerd , volgens de neuroloog duurt het minstens 2 jaar voor de uitwerking van de statines uit je lichaam weg is , probeer nu met dieet het cholesterol laag te houden. De pijn en kramp in de benen is nu op een niveau dat aanvaardbaar is

  0
 • P S avatar
  Na een hartinfarct eind 2006 kreeg ik simvastatine voorgeschreven als cholesterolverlager. Al na een paar weken kreeg ik aan mijn rechtervoet verschijnselen die op hielspoor leken, iets wat zich later ook aan mijn linkervoet openbaarde. Ik heb hier weken mee doorgelopen en ten einde raad met de huisarts overlegd wat te doen. Ik ben tijdelijk gestopt met het innemen van simvastatine en binnen een paar weken verdween de pijn aan mijn voeten, een enorme opluchting! In overleg met de huisarts ben ik overgeschakeld op atorvastatine en dat werkt zonder nare bijverschijnselen.

  0
 • M v avatar
  Dank voor je bericht. Mijn cardioloog is juist wel voor het gebruik van Q10 i.c.m. cholesterolverlagers, omdat veel van zijn patienten aangaven dat het gebruik hen enorme verlichting gaf. Alleen op mijn vraag wat de dosering moet zijn kreeg ik geen antwoord en kreeg ik een verwijzing naar de apotheker. Deze meldde mij dat ik kon beginnen met 30 mg per dag en bij geen verlichting dit kon opvoeren naar 100 mg. Ik slik m.i.v. vandaag 20 mg simvastatine. Daarbij ook bloeddrukverlagers, betablokker, ascal en vaatverwijders. Ik heb geen idee wat de max. dosis Q10 hierbij mag zijn. Mijn cardioloog verwijst mij naar de apotheker en deze weer naar de cardioloog. I.v.m. de enorme spierpijnen vooral tussen de schouderbladen moest ik een maand stoppen en daarna weer beginnen met simvastatine nu met Q10. Dus vandaag gaat het gebeuren.

  0
 • M E avatar
  Mijn partner heeft veel baat bij het slikken van Q10, hij neemt 300mgr per dag en de spierpijn is nu enorm afgenomen. Hij had erg veel last vd spierpijn wat hem belemmerde in het dagelijks leven. Nu is ermee te leven.De opmerking dat je leukere dingen kunt doen met je geld dan Q10 slikken ergert mij dan ook. Wat voor leuks is er als je zoveel last van je spieren hebt?????Ook begrijp ik de weerstand van cardiologen niet, je hoeft er niet in te geloven maar de ervaring leert dat het zelfs niet eens bespreekbaar is terwijl aangeeft dat teveel stress niet goed is voor hartpatienten maar de praktijk leert dat oa dit soort zaken niet bespreekbaar is terwijl de klachten ernstig zijn. Ik ken nu mensen die dan maar stoppen met de statines maar zich ook ongerust maken over het effect daarvan maar tevens met statines ook geen draaglijk leven hebben.

  0
 • H H avatar
  Deze combinatie is mij niet bekend, simvastatine (merknaam Zocor) hoort tot de groep cholesterolverlagers die statines genoemd worden, binnen deze groep zijn diverse alternatieven beschikbaar mocht een bepaald middel bijwerkingen laten zien, veelgebruikte alternatieven zijn atorvastatine of rosuvastatine. In de rubriek "vraag het ons" vindt u een recente reactie van over het vermeende nut van Q10. Vr. Gr.

  0

Je moet Inloggen om te reageren